Svet
1702 ogledov

Covid-19 zdaj uradno na vseh celinah sveta

Antarktika EPA
V čilski raziskovalni bazi so zaznali kar 36 novih okužb.

Antarktika je bila še nedavno edina celina, ki je pandemija koronavirusa ni prizadela. A tudi tam so zdaj zabeležili prve primere okužb. V čilski raziskovalni bazi so namreč zaznali kar 36 novih okužb. Po poročanju časnika The Guardian je okuženih 26 pripadnikov čilske vojske in 10 vzdrževalcev. V izjavi je čilska vojska dejala: "Zahvaljujoč pravočasnim preventivnim ukrepom je bilo mogoče razbremeniti omenjeno osebje, ki se je po zdravniškem nadzoru in izvajanju PCR testov izkazalo kot pozitivno na covid-19."

Pozitivni na covid-19 naj bi bili tudi trije člani ladijske posadke, ki so se z Antarktike vrnili domov.

36 okuženih, ki so ostali na Antarktiki, pa so zdaj evakuirali v mesto Punta Arenas v Čilu, kjer naj bi bili v izolaciji in vsi v dobrem stanju. Vsi veliki raziskovalni projekti na Antarktiki so začasno ustavljeni. Čeprav celina nima stalnih prebivalcev, je namreč na otoku čez zimo ostalo 1000 raziskovalcev in drugih obiskovalcev, poroča Associated Press.

Marca, ko se je svet delno zaustavil zaradi pandemije, so se na Antarktiki strinjali, da bi lahko pandemija postala velika katastrofa. Zaradi ekstremnih vremenskih razmer je namreč celina že tako nevarna za obiskovalce.

covid-19 koronavirus cepivo covid-19 Zdravje Dan D za cepivo. Kakšen vpliv bo nanj imel nov sev?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 20:56 22.december 2020.

    Koliko sevov pa so naredili 2015? Ocitno vec,za vsak slucaj,ce 🐑🐑🐑 ne bodo dovolj prestrasene... Pa cepivo velja za vse 🤔. Zanimivo,ko za obicajen prehlad se do danes niso odkrili cepiva,pa je star kot clovestvo. Zanimivo,ni kaj ....