Svet
19 ogledov

Deček prijokal na svet sredi morja

begunec novorojenček Twitter @MSF_Sea
Ko je nosečnica zapuščala Libijo, je že imela popadke. Skrbelo jo je, da bo morala roditi v gumijastem čolnu.

Deček se je rodil na reševalni ladji organizacije Zdravniki brez meja Aquarius. "Povsem normalen porod v nevarno nenormalnih pogojih," je dejala babica, ki je sodelovala pri rojstvu dečka.

Deček in mamica se počutita dobro, tako kot tudi očka in starejša bratca. Ker se je deček rodil v mednarodnih vodah, še ni znano, katero državljanstvo bo dobil. 

 

Faith was already having contractions when she left #Libya and was terrified she'd give birth on the rubber boat. pic.twitter.com/fEgSFbBQUy

— MSF Sea (@MSF_Sea) September 12, 2016

 

Prejšnji mesec so iz morja rešili pet dni stara dvojčka. Rodila sta se na krovu razmajane ladje, ki je konec avgusta odplula z obale Libije. Njuna mati je pred vojno vihro zbežala iz Eritreje. Dečka, ki sta se rodila pred rokom, so odpelajli v bolnišnico v Palermu, kjer so ju oskrbeli. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3
  • sprehajalec 18:45 12.september 2016.

    Rojevajo kjer nanese in v količinah, ki mejijo na naravno katastrofo. Eritreja je v zadnjih 30 letih podvojila število prebivalstva na 5 milijonov, kar ni uspelo Slovencem naprimer v 1000 letih.

  • nergač 17:42 12.september 2016.

    pa kaj ste že vsi zadeti od teh porodov pri tem Žurnalu24? Morda je le še en ostal, ki ima kaj razuma v glavi, a ga vedno preglasujete....

  • Marko Porenta 14:56 12.september 2016.

    "vojno vihro zbežala iz Eritreje" - nisem vedel, da je Eritreja v vojni...