Svet
15 ogledov

Deklica padla z desetega nadstropja

Kitajski otrok EPA
Mimoidoča ženska je prestregla padec dveletne kitajske deklice iz desetega nadstropja.

Dveletna Kitajka Niu Niu iz province Zhejiang na vzhodu Kitajske je v soboto preživela padec iz desetega nadstropja. Deklico, ki je zaradi notranjih krvavitev še vedno v kritičnem stanju, je pri tleh ujela mimoidoča ženska. Wu Juping si je pri lovljenju deklice zlomila roko in se zdaj tudi zdravi v lokalni bolnišnici.

Mala Niu Niu je v stanovanju ostala čisto sama, potem ko je njena babica odšla po opravkih. Nato jo je opazila 31-letna Wu Juping, ko se je deklica nevarno nagibala skozi okno. Zbala se je za njeno življenje, zato si je urno sezula visoke pete, stekla otroku nasproti in iztegnila roke.

Otrok je kmalu res padel skozi okno in pri padcu zadel ob Wujino levo roko, ki se je pri tem zlomila, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zdravnik iz bolnišnice v mestu Fuyang je Wujevi za njeno junaštvo ponudil brezplačno oskrbo. Kot junakinjo jo slavijo tudi kitajski mediji, še poroča AFP.

Wu, ki je sama mati sedemmesečnega otroka, je dejala, da zaradi zlomljene roke ne bo mogla več dojiti svojega otroka. A dodala je, da ničesar ne obžaluje.

 

Komentarjev 1
  • Marjan Valič 21:02 17.julij 2011.

    deklica.padlaz10.nadstropja.in.preživela.u.zahvalo.ene.ženske.ki.jo.je.ulovila.pri.tem.si.je.zlomilaeno.roko