Svet
15 ogledov

Del Rima uničenega, aretacije v NY

Protesti proti kapitalizmu v Rimu.
1/30
EPA
Sobotni protesti proti privilegijem finančnega kapitalizma so bili najbolj dramatični v Rimu in New Yorku. Iz Rima poročajo o 70 ranjenih in 12 prijetih, v New Yorku pa so policisti prijeli 70 protestnikov.

Dve mestni četrti v Rimu sta razdejani, 45 ljudi je moralo v bolnišnice, poročajo agencije. Kakih sto tisoč mirnih protestnikov in več tisoč Rimljanov je postali talcev kakih 500 zamaskirancev, ki so kljub močnim policijskim silam uničevali vse, kar jim je prišlo pod roke.

V New Yorku so bili prizori manj dramatični, vseeno pa so se policisti na konjih na Times Squareu spopadli s protestniki in jih najmanj 74 prijeli.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je bila v prerivanju, ki je nastalo, ranjena neka ženska, sicer pa o ranjenih ne poročajo.

Veliko ljudi, po navedbah AFP prek 10.000, se je protestom pridružilo tudi v Kanadi. Največ jih je bilo v Torontu, demonstracije pa so minile mirno.

Komentarjev 3
  • Stolp 14:53 16.oktober 2011.

    Tistih 500 zamaskirancev je podtaknil Berlusconi!

  • gec 10:55 16.oktober 2011.

    ČE SI TI ZABIT,LJUDJE NISO HRVOJE...

  • privat 09:53 16.oktober 2011.

    mali korak za človeka ,velik za zabito človeštvo!! Igre se nadaljujejo...Če pa bi sodstvo in vlada ter policija naredili svoje delo za katero so predobro plačani,noben ne bi razmišljal o razbijanju...in danes so vse krivi "razbijači v maskah???