Svet
9159 ogledov

Deset let po ugrabitvi spregovorila varuška Madeleine McCann

Portugalska policija je primer Madeleine McCann pospravila v arhive. Žurnal24 main
Varuška, ki je v času ugrabitve skrbela za malo Madeleine McCann, je prvič po desetih letih spregovorila o grozljivki, ki sta jo preživljala starša Kate and Gerry, ko sta ugotovila, da triletne deklice ni v apartmaju.

Malo Maddie je po navedbah britanskega časopisa Mirror v turističnem naselju, kjer je deklica izginila, varovala kar nekaj krat. A po 3. maju 2007, ko so triletnico razglasili za pogrešano, je za novinarje izginila z obličja zemlje. Po desetih letih je vendarle spregovorila in dejala, da jo še zmeraj preganjajo dogodki, ki so se zgodili tiste dni.

Preiskovalci menijo, da je bila Maddie med ugrabitvijo omamljena. © findmadelein | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Portugalsko letovišče Praia da Luz je bilo po njenih navedbah izjemno nevaren kraj, varuškam so celo svetovali, naj po njem ne hodijo brez spremstva.

Prav tako je kritična do portugalske policije, ki je primer obravnavala. 

Tudi turistični kompleks iz katerega je Maddie izginila, je bil po njenih navedbah nevaren. "Ves čas je jokala in hkrati bila kot okamnela. Tudi Gerry je bil povsem iz sebe," varuška, ki se želi predstaviti z imenom in priimkom opisuje čustva mame in očeta male Madeleine in dodaja: "Najbolj sem si zapomnila, kako je on gleda pod vozila, če se otrok morda skriva." 

Starša še vedno upata, da je Maddie živa. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nekdanja varuška trdi, da je policija spregledala cel kup informacija in da je samo to, da so preiskovalci prispeli na kraj dogodka, trajalo več kot uro in pol. "Ni mogoče, da bi bila v dekličino izginotje kakor koli vpletena njena starša," je še povedala britanskemu časniku Mirror. 

Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama iz | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Portugalska policija zdaj preiskuje zadnjega v vrsti namigov. Po navedbah portugalskih medijev naj bi iskali osebo, ki se je v času izginotja nahajala v neposredni bližini sobe iz katere je Maddie izginila.

Njena starša sta s pomočjo številnih dobrotnikov za operacijo, s katero preiskujejo hčerkino izginotje zbrala, prek 11,1 milijona funtov.

Iskanje naj bi v naslednjih tednih prekinili, a se je za njeno nadaljevanje našel nov denar. "To je naš zadnji poskus," naj bi ob tem dejal eden od vodij Scotland Yarda.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.