Svet
4023 ogledov

Desetletna deklica uspešno odgnala ugrabitelja

Bel kombi Profimedias
Do desetletne deklice je prišel moški, češ da so ga poslali ponjo, ker se je zgodila nesreča.

Desetletna deklica iz ameriške zvezne države Arizona se je s prijateljico sprehajala v bližini parka, ko se je do nje pripeljal moški v belem avtomobilu. Dejal ji je, da se je zgodila nesreča, v kateri so bili udeleženi njeni sorodniki, in da mora takoj oditi z njim. 

Deklici se je vse skupaj zazdelo sumljivo, zato je moškemu dejala, naj pove, kakšna je koda njene družine. Moški je ob njenem odgovoru le odpeljal, deklica pa je nato poklicala mamo. 

Dekličina mama Brenda James je za ameriške medije povedala, da se je družina pred kratkim odločila, da bodo uvedli varnostno besedo. "Otroci vedo, s kom lahko gredo in s kom ne. A obstaja možnost, da jih lahko zaradi izrednih razmer pride iskat oseba, ki je ne poznajo dobro ali sploh ne, zato smo se odločili za kodo," je pojasnila mama. Če odrasla oseba kode ne pozna, potem otrok z njo ne bo šel. 

Policisti so pohvalili deklico in mamo. "Upamo, da bo to spodbudilo starše, da se doma pogovorijo o takšnih situacijah in z otroki pripravijo načrt, kaj storiti v takih primerih," je dejal šerif Mark Lamb. Ob tem je dodal, da so bili s strani več občanov obveščeni, da so opazili sumljiv avtomobil, ki kroži okoli parka večkrat dnevno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.