Svet
14 ogledov

DeSUS: zaradi Simčiča odstopilo 25 članov iz Postojne

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Ker je regionalni odbor DeSUS za Južno Primorsko podprl poslanca Ivana Simčiča, je iz postojnskega odbora stranke odstopilo kar 25 članov, tudi vodstvo z izjemo predsednika.

Zadevo s poslančevim spričevalom je danes obravnaval tudi pokrajinski odbor DeSUS Južna Primorska.

Po poročanju TV Slovenija pa je bilo na sestanku precej burno in niso bili povsem soglasni. Odbor je poslanca sicer podprl, a je zaradi tega iz stranke izstopil večji del vodstva postojnskega odbora DeSUS-a, ki je bil tudi že sicer precej nezadovoljen z razmerami v stranki. Po navedbah omenjene televizije je izstopilo 25 članov postojnskega DeSUS-a, med njimi celotno vodstvo z izjemo predsednika.

Kot pa je za STA povedala njegova predsednica Stanislava Premru Lovšin, so se člani odbora strinjali, da v zvezi z zadevo ne bodo sprejemali nobenih sklepov, dokler se do nje ne opredelijo ustrezni uradni organi. Razprava na odboru je po njenih besedah sicer potekala mirno, udeležil pa se je je tudi Simčič.

O Simčiču tudi ljubljanski mestni odbor

Afero spričevalo je komentirala tudi predsednica ljubljanske mestne organizacije stranke Meta Vesel Valentinčič. Če se bo izkazalo, da je srednješolsko spričevalo poslanca ponarejeno, bodo poslancu predlagali odstop. Vesel Valentinčičeva kljub vsemu meni, da je prav, da se počaka na odločitev pristojnih organov.

Sekretar mestne organizacije in mestni svetnik Aleš Kardelj pa je dodal, da je morebiten odstop odločitev poslanca. Če bi se izkazalo, da je spričevalo ponarejeno, bi bilo prav, da odstopi, vendar pa bi bilo glede na podporo stranki po vsej državi po njegovem mnenju dopustno, če bi to storil junija. To bi namreč pomenilo, da bi nadomestni poslanec prihajal iz vrst DeSUS-a in ne bi bile potrebne predčasne nadomestne volitve za poslanca.

Komentarjev 4
  • dragec 15:04 06.marec 2012.

    Vrag po bosanski srednji šoli. Moti me, da je ta glupa faca naenkrat postala tako pametna in brihtka ter zelo uspešno končala filozofsko fakulteto v Sloveniji. Škoda, to meče slabo luč na kompletno visoko šolstvo v Sloveniji.

  • Mr.Bean 12:43 06.marec 2012.

    ....je brihtna tako kot Erjavec....

  • Žurnalček 00:46 06.marec 2012.

    Meta , kakšno odločitev organov pa pričakujete. A nisi sama tolk brihtna , da veš , da človek zaposlen v LJ , ni mogel delati srednjo šolo v Sarajevu in jo je kupil , tako kot sem jo kupil tudi ...prikaži večdi jaz, ampak jaz samo za bavljenje z privatno gostinsko obrtjo! Tale je pa kar na Faks atakiru. Freh je tolk , da vam odstopu ne bo , pa če se penzionerji vsi skup raščesnete !