Svet
13 ogledov

Devetmesečnik naj bi skušal ubiti policista

Pakistanska policija EPA
Pakistansko sodišče je ovrglo obtožnico proti devetmesečnemu otroku, ki naj bi sodeloval pri poskusu uboja policistov.

Kljub rosnim letom in dejstvu, da se je komajda dobro pričel kobacati, naj bi bil Muhammad Musa Khan po mnenju policistov izmed zarotniki, s katerimi so se spopadli v Lahoreju zaradi spora glede dobave elektrike in plina.

Obtožbe so hude, saj naj bi skupina načrtovala umor policistov, tem so tudi grozili in preprečili uradno dejanje.

Mali Musa je takoj po prvem nastopu na sodišču postal prava medijska zvezda. Medtem ko je svoj prvi "krst" na sodišču preživel zelo živčno, saj se je jokal, ko so mu jemali prstne odtise, je bil v drugo v naročju svojega očeta precej bolj miren, posnetki iz sodne dvorane so ga kazali, kako mirno srebra mleko iz stekleničke. 

"Saj ne ve nit, kako naj pravilno drži stekleničko. Kako naj bi to dete kamenjalo policiste?", je sodišče na drugi obravnavi spraševal njegov ded.

Sodnik je ugotovil, da je bila vložitev obtožnice proti otroku nekaj nezaslišanega in da ne bi nikoli smel priti do sodišča. Tudi lokalna policija se sedaj posipa s pepelom in se izgovarja na "človeško napako" pri pisanju obtožnice, ukrepali bodo tudi proti odgovornemu častniku za preiskavo.

Proces proti drugim članom družine se bo nadaljeval. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.