Svet
5683 ogledov

Osrednji dnevnik na nacionalki zamujal 12 minut

Dnevnik HRT slika zaslona
Osrednji dnevnik hrvaške nacionalne televizije je včeraj zamujal 12 minut.

Ob sedmih se je začela najava, a ni bilo zvoka. To je trajalo nekaj minut, nato je zmanjkalo še slike in je bil program prekinjen, na ekranu pa je bil le logo hrvaške televizije.

Nekaj pred 19.15 so začeli znova. Voditeljica Mirjana Posavac je povedala, da program predvajajo iz drugega studia zaradi težke tehnične havarije.

Po neuradnih informacijah Jutarnjega lista je prišlo do okvarne na glavnem tonskem pultu, menda pa je bil zaplet toliko večji, ker je prejšnja uprava spremenila način dobave tehnične opreme. Prej se je za obe režiji, ki servisirata informativni program, kupovala enaka oprema, da so lahko v primeru okvare delo hitro nadaljevati v drugi režiji, nova oprema pa ni več kompatibilna, celotna ekipa pa je se je zaradi okvare morala preseliti v drugo nadstropje.

Zaradi prekinitve in zamude naj bi uvedli interno preiskavo. Da je Dnevnik zamujal, se je zgodilo prvič, pravijo ljudje s HRT, zamujali niso niti v letih, ko je na Hrvaškem divjala vojna. Televizijci se spomnijo le enega primera, ko je nedeljski Dnevnik Gorana Milića zamujal štiri sekunde.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Bosko Boki 19:13 24.julij 2017.

    Še to glede prenove vašega portala, jaz osebno sem bil z prešnjim zelo zadovoljen, kar pa za novo verzijo sigurno ne morem reči. Najbolj pa bode v oči ko želim prebrati komentarje. Zakaj jih skrivate, v čem je pomen da ...prikaži več moram klikniti za več komentarjev potem pa še za odgovore. Saj na PC-ju še potrpiš, na telefonu je že bolj moteče. To je sicer samo moje mnenje. Če ste pa face pa jutri naredite anketo. Tisti, ki vsak dan prebirajo vaš portal vas bodo sigurno pošteno ocenili.

  • Bosko Boki 19:08 24.julij 2017.

    Pozdravljeni žurnal24, vsak dan prebiram vaš portal ampak nekateri vaši članki so pa katastrofa, toliko napak da se že smejem ko prebiram. Tudi sam nisem slovnično pravilen ampak vsaj preberem za seboj. Prosim isto storite tudi vi, ne vzame veliko ...prikaži več časa. Vem da se financirate skozi oglase, kar me sicer ne moti saj uporabljam ADblocker, ki uporabniško izkušnjo naredi vsaj znosno. Vas podpiram in bi bil v prihodnje celo plačati mesečno kak evro če bi vaš portal dvignili na višjo raven.............

  • Avatar Džoser
    Džoser 14:57 23.julij 2017.

    Se morda obremenjujete toliko s svojimi starimi objavami enih in istih prispevkov (o Mireli,smrti Tiča...)