Svet
27 ogledov

Dobitnik lota je bil zastrupljen

ameriška loterija Reuters
Potem ko je zadel na lotu, so dobitnika našli mrtvega. Policija sumi, da je bil umorjen.

46-letni Urooj Khan je, tik preden je nameraval pobrati loterijski dobitek v vrednosti skoraj 425 tisoč ameriških dolarjev (323 tisoč evrov), umrl. Policisti so sprva mislili, da je umrl naravne smrti, kasneje pa so ugotovili, da je bil umorjen. Podrobna preiskava je pokazala, da je umrl zaradi zastrupitve s cianidom, chicaška policija njegovo smrt sedaj obravnava kot umor.

Khan, ki je imel v lasti več čistilnic, je lani junija v spremstvu soproge, hčerke in nekaj prijateljev prejel velik ček. "Zmagati na loteriji mi pomeni vse," je takrat povedal in napovedal, da bo del dobitka daroval otroški bolnišnici, nekaj pa ga bo investiral v svoj posel.

Manj kot mesec dni kasneje je umrl, njegovo smrt pa so takrat, kot rečeno, označili za naravno. Njegova družina je zahtevala, da primer ponovno odprejo. Preiskovalci so sedaj prišli do zaključka, da je bil zastrupljen.

V primeru smrti dobitnika se denar prenese na njegovo dediščino, je povedal predstavnik loterije v Illinoisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.