Svet
66 ogledov

Drama na letalu po zasilnem pristanku

letalo Dubaj ogenj EPA
Kaos in panika. Stanje na potniškem letalu letalske družbe Emirates, ki je po pristanku v Dubaju zagorelo, je eden od potnikov posnel s svojim mobilnikom.

Letalo je tik pred začetkom procedure za pristajanje javilo, da imajo težave. Ker se kolesa niso v celoti spustila, je letalo pristalo na trupu, kmalu zatem pa je letalo zajel ogenj. Nemudoma po pristanku so se aktivirale posebne zračne blazine, po katerih so evakuirali potnike. Na krovu letala pa je v minutah po pristanku vladala panika.

Na videoposnetku, ki ga je posnel eden od potnikov, je videti, kako je več potnikov želelo s seboj odnesti svojo prtljago in osebne stvari, čeprav so v tistem trenutku iz desnega motorja letala že švigali ognjeni plameni. Slišati je krike in jok otrok. "Pustite vse. Pustite torbe, samo skočite na blazino. Pustite torbe, mi jih bomo vzeli," je potnikom naročil eden od članov posadke. Na posnetku je videti, kako je potnik skočil iz letala, ob tem pa je stevardesa ves čas glasno ljudem prigovarjala, naj skočijo. V zadnjih sekundah posnetka je videti, kako so ljudje pristajali eden na drugem in nato tekli proč od letala, ki so ga vse bolj zajemali plameni ognja. 

PREBERITE ŠE:

Letalo uničeno, potniki na varnem

Vsem 300 potnikom in članom posadke se je uspelo rešiti na varno. Kljub temu je nesreča zahtevala eno žrtev. Med gašenjem požara je namreč umrl eden od gasilcev. V bolnišnico so odpeljali deset ljudi. O vzrokih za hospitalizacijo ne poročajo. 

Prav tako še ni znan uradni vzrok nesreče. Ugibajo, da bi lahko šlo za težave z opremo za pristajanje, zagotovo pa ni šlo za "karkoli s področja varnosti", zatrjujejo pri družbi Emirates, s čimer so izključili možnost, da bi imela nesreča teroristično ozadje. Indijski medij Mathrubhumi News poroča, da je pilot letala pred pristankom potnikom sporočil, da imajo težave z opremo za pristajanje, zaradi česar bodo zasilno pristali. 

Na letalu je bilo 282 potnikov iz 20 držav in 18 članov posadke. Pilota imata po podatkih družbe Emirates za seboj več kot 7000 ur letenja. Letališče v Dubaju je bilo zaradi nesreče zaprto približno šest ur. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Snežinko 13:01 04.avgust 2016.

    No, seveda drži, da je v takem primeru treba pozabit na prtljago in reševati življenja. Drži pa tudi, da je treba REŠEVATI ŽIVLJENJA, ne pa snemati s telefonom!!! Saj to ni resničnostni šov!