Svet
507 ogledov

Družino z dvema malčkoma vrgli z letala

Družina, letalo FB
Družina z eno in dveletnim otrokom, ki se je s Havajev vračala v Los Angeles, morala sredi noči zapustiti letalo.

Po plazu kritik, s katerim se je nedavno soočila letalska družba družba United Airlines, ko so zaradi prezasedenosti letala na silo odstranili enega od potnikov, ki je imel veljavno letalsko karto, se s podobno težavo sooča tudi ameriška letalska družba Delta.

V javnosti se je namreč pojavil posnetek spora na krovu letala med družino z dvema majhnima otrokoma in posadko letala. Družina je na koncu morala oditi z letala. "Gre za prekršek zaradi katerega boste morali vi in vaša žena v zapor in vaši otroci v rejništvu," je slišati na posnetku, ki si ga je že ogledalo več milijonov ljudi.

Za dojenčka rezervirali posebni sedež

Družina je namreč vztrajala, da otrok med letom spi v avtomobilskem sedežu, ki so ga prinesli na letalo. V ta namen so na ime starejšega otroka, ki je odpotoval z zgodnejšim letom, tudi kupili sedež na letalu. Otrok sicer še ni dopolnil dveh let, ko lahko uporablja samostojni sedež.

Osebje letala je vztrajalo, da dodatnega sedeža ne smejo uporabiti in da mora otrok sedeti v naročju staršev tudi med letom, ne le med vzletom ter da sedež lahko uporablja le oseba, ki ima zanj rezervacijo. Ker starši na to niso pristali, so morali letalo zapustiti.

Oče Brian Schear trdi, da so, ko so zapuščali letalo, na njihove sedeže že čakali štirje drugi potniki in da razlog za spor ni bila varnost, pač pa dejstvo, da je Delta prodala več letalskih vozovnic, kot je na letalu sedežev.

"Letalo je bilo prezasedeno"

Družina z otrokoma, starima leto in dve leti, ki je iz Havajev potovala v Los Angeles, je tako sredi noči ostala na letališču. Najti so morali hotel, ki jih je stal dva tisoč evrov. Domov so se vrnili z družbo United.

Družba delta se je družini opravičila in jim ponudila kritje stroškov.

Komentarjev 2