Svet
19 ogledov

Duhovniki bodo živeli s partnerji

Duhovniki in duhovnice nemške evangeličanske cerkve so imeli do danes pravico le Žurnal24 main
Homoseksualnim duhovnikom in duhovnicam bavarske protestantske cerkve je po novem dovoljeno, da v župnijskih domovih živijo skupaj s partnerji ali partnericami.

Edina zahteva, ki jo morajo izpolniti posamezniki, je, da s svojimi istospolnimi partnerji živijo v registriranizvezi. Nekdanja nemška socialdemokratska stranka je namreč pred leti sprejela zakon, ki homoseksualnim parom omogoča registracijo "civilnega partnerstva".  

Na Bavarskem šest homoseksualnih duhovnikov
Predstavniki cerkve poudarjajo, da tovrstno partnerstvo ne pomeni enačenja s "klasično" zakonsko zvezo, vendar pa pari uživajo določene pravice, poleg tega pa morajo izpolnjevati tudi določene obveznosti, ki veljajo za heteroseksualne pare. V registriranem partnerstvu so morali protestantski duhovniki za skupno bivanje s partnerji v župniščih dobiti dovoljenje od nadrejenih.

Duhovniki in duhovnice nemške evangeličanske cerkve so imeli potemtakem do danes pravico legalizirati svojo zvezo, zdaj pa jim je bavarska podružnica omogočila tudi skupno življenje v župnijskih domovih.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je trenutno na Bavarskem šest homoseksualnih protestantskih duhovnikov in duhovnic, ki so svoje partnerstvo že registrirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.