Svet
11 ogledov

Dva mrtva v železniški nesreči v Alpah

iztirjen vlak
1/4
EPA
V železniški nesreči turističnega vlaka v francoskih Alpah sta danes umrli dve osebi, devet ljudi je bilo ranjenih, od tega je eden v kritičnem stanju.

Po prvih ugotovitvah je v vlak, ki je iz Nice vozil v kraj Digne-les-Bains, priletela skala, zaradi česar sta dva vagona iztirila.

V nesreču sta dve osebi umrli. Ena od umrlih oseb naj bi bila Rusinja, medtem ko naj bi bila druga z območja Alp. Eden od ranjenih naj bi bil v kritičnem stanju, ostali, med njimi tudi strojevodja, pa naj bi utrpeli lažje poškodbe. Na vlaku je bilo v času nesreče 34 ljudi.

V reševalni akciji je sodelovali 110 gasilcev z 32 vozili. Na pomoč sta jim prišla tudi dva helikopterja. Reševanje sta oteževala visoka snežna ideja in sam kraj nesreče.

Vlak je znan pod imenom Storžev vlak po storžih, ko so jih v preteklosti uporabljali v parnih lokomotivah. Okoli 150 kilometrov dolga pot traja tri ure, proga pa poteka po strmih pobočjih, zaradi česar lahko potniki uživajo v lepih razgledih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.