Svet
7059 ogledov

Eksplozija v New Yorku, turisti bežijo

New York
1/2
Prtscr
Eksplozija je odjeknila na avtobusnem terminalu na Manhattnu.

Do eksplozije je prišlo ob 6.30 po lokalnem času. Newyorški gasilci so sporočili, da so našli napravo, ki je eksplodirala, in da je možno, da gre za teroristični napad. Eno osebo so pridržali. CNN poroča, da naj bi moški nosil napravo, ki je eksplodirala s seboj. Moški je po pisanju medijev ranjen, policija ga je že prijela. Po njihovih podatkih naj podzemna postaja ne bi bila cilj. 

Terminal, na katerem je prišlo do eksplozije, se nahaja v bližini Times Squarea. Ameriški mediji poročajo, da so ljudje, med njimi je veliko turistov, začeli bežati na vse konce. Na kraju so gasilci, policisti in številna reševalna vozila. Za zdaj ne poročajo o žrtvah. 

 

ABC poroča, da je prišlo do eksplozije doma narejene bombe, a informacija še ni uradno potrjena. Francisco Ramirez je za CNN povedal, da je ob izstopanju z avtobus slišal dve eksploziji. Oba poka je slišal razločno, kljub temu da je imel na ušesih slušalke. "Po tem, kar sem slišal, sklepam, da je eksplodiralo na podzemni železnici, a samo ugibam," je povedal. "Bilo je grozljivo. Nastal je kaos, poškodovanih pa nisem videl." 

Avtobusna postaja Port Authority je ena največjih v ZDA. Letno prek nje potuje več kot 65 milijonov potnikov. 

Komentarjev 4
  • majab 19:08 11.december 2017.

    Torej, nič novega na zahodu!

  • perhan63 18:51 11.december 2017.

    muslič hudičev..zdej pa sonde na tiča pa štrom notr..

  • Avatar čavez
    čavez 18:08 11.december 2017.

    Dokler bo samo eden musliman tlaču to zemljo bo vladal terorizem.