Svet
116 ogledov

Enajstletnikov izum bi lahko rešil življenja

Otrok v avtu Profimedias
Enajstletni Bishop Curry je izumil napravo, ki bi obvarovala otroke v pregretih avtomobilih.

Enajstletnik iz Teksasa je idejo dobil po tem, ko je v njihovi soseski umrl šestmesečni dojenček, ki so ga pustili v vročem avtomobilu. Novica ga je tako prizadela, da je začel razmišljati, kako bi lahko podobne dogodke preprečili. 

Izumil je napravo, ki se namesti na vzglavnik sedeža. Sestavljena je iz ventilatorja, ki zaznava toploto in se prižge, ko se temperatura v avtomobilu povzpne na določeno višino. Poleg tega je napravo opremil z Wi-Fi in GPS tehnologijo. Ko se ventilator prižge, starši prejmejo opozorilo. V primeru, da so nedosegljivi, naprava obvesti ustrezne organe. 

Oče enajstletnika je vzpostavil stran GoFundMe, s katero zbirata sredstva za nadaljnji razvoj naprave. Zadani cilj sta že dosegla, saj sta že zbrala več od potrebnih 20.000 dolarjev. 

 

Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:57 01.julij 2017.

    mali bo še milijonar ,prav čudno da do danes se nihče še ni tega spomnil

  • Snežinko 20:06 30.junij 2017.

    Dragi žurnalovci! Temu se ne reče "izumil" ampak "sestavil"! Namreč: vzel je GSM modul (že obstaja) WiFi modul (že obstaja) GSM modul (že obstaja) in termometer. Potem rabiš samo še čas in voljo, da zadevo sestaviš skupaj. Temu se ne ...prikaži več reče izum. Pojem "izum" je narediti nekaj novega, kar še NE obstaja.Sploh je domet te zadeve zelo omejen (na domet WIFI-ja). Veliko pametneje bi bilo uporabiti GSM modul.