Svet
23 ogledov

"Geje lahko ozdravimo"

Kardinal Reuters
Novoimenovani španski kardinal Fernando Sebastian Aguilar je razburil javnost s svojimi izjavami o homoseksualnosti.

Kardinal Fernando Sebastian Aguilar je eden od 19 novoimenovanih kardinalov. 84-letni nadškof iz Pamplone je razburil Špance s svojimi izjavami o istospolno usmerjenih. Kardinal vztraja, da je homoseksualnost moč ozdraviti in jo je primerjal z drugimi "telesnimi pomanjkljivostmi", kot je visok krvni tlak.

"Homoseksualnost je pomanjkljivost, ki se odraža v spolnosti, ker ima ta strukturo in namen, to je razmnoževanje. Homoseksualnost, ki ne more doseči tega namena, je napaka," je dejal v intervjuju za časnik Diario Sur iz Malage.

Homoseksualnost je primerjal s svojim visokim pritiskom. "Naša telesa imajo mnoge pomanjkljivosti. Jaz imam visok krvni tlak - pomanjkljivost, ki jo moram popraviti, kolikor je mogoče. Ko rečemo, da je homoseksualnost pomanjkljivost, s tem nikogar ne užalimo. Tako pomagamo, saj je v veliko primerih s pravo terapijo mogoče homoseksualnost premagati in postati normalen."

Njegove izjave so razburile mnoge, ki so prepričani, da njegove besede ne odražajo sprememb, ki jih je s svojim pogledom na omenjeno tematiko nakazal papež Frančišek. Julija je namreč dejal, da ne more soditi istospolno usmerjenih ter da je treba poskrbeti za njihovo vključenost v družbo. 

Aguilar meni, da so papeža narobe razumeli. "Papež je zelo spoštljiv in ceni vse ljudi, a to ne pomeni izdajo ali spremembo cerkvenih naukov," je dejal. "Eno je sočustvovati z istospolno usmerjeno osebo, drugo pa moralno upravičiti istospolno prakso," pravi in dodaja, da je papež zgolj ponudil roko tistim, ki so zašli s poti.

Komentarjev 3