Svet
61 ogledov

Grozljiv posnetek kamenjanja ženske

Tragičen dogodek naj bi se zgodil pred slabima dvema mesecema v Pakistanu, posne
1/2
Žurnal24 main
Ameriška televizijska hiša je v nedeljo zvečer objavila posnetek, ki prikazuje, kako talibani do smrti kamenjajo žensko. Tragičen dogodek naj bi se zgodil pred slabima dvema mesecema v Pakistanu.

Talibani so žensko na posnetku obmetavali s kamenjem, dokler ni umrla zaradi hudih poškodb. Po neuradnih podatkih naj bi video posnel eden izmed talibanov in ga predal televiziji Al Aan, ki ima sedež v Dubaju.

Praksa kamenjanja je sicer sestavni del strogega šeriatskega zakona, po podatkih Združenih narodov in številnih organizacij, ki se borijo za človekove pravice, pa grozljivo kazen redno prakticirajo v številnih delih sveta, še posebno v državah Bližnjega vzhoda.  

Kazen za sprehod z neznanim moškim
Zločin, ki naj bi ga zagrešila uboga ženska, je bilo sprehajanje v javnosti z moškim, ki ni bil član njene družine. Televizijska hiša ABC, ki je objavila posnetek, njegove avtentičnosti sicer še ni potrdila, izvedeli pa so, da naj bi taliban posnetek posredoval z namenom obveščanja javnosti o problemu krutega mučenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.