Svet
17880 ogledov

Grozljiva nesreča v zabavišču

zabavišče Ohio
Ena oseba je umrla, več je ranjenih.

V ameriški zvezni državi Ohio je prišlo do hude nesreče v na tamkajšnjem sejmu. Gasilski poveljnik Steve Martin je povedal, da se je nesreča zgodila na eni od nihalk. 

Guverner zvezne države Ohio John Kasich je potrdil, da je ena oseba umrla, sedem ljudi je ranjenih. Med njimi so tri osebe v kritičnem stanju, poroča AP.

Preiskava je že stekla in do zaključka naprave ne bodo obratovale. 

Eden od zdravnikov, ki je bil na kraju dogodka, je dejal, da je žrtve vrglo visoko v zrak. Udarec, ko je košara priletela na tla, je po njegovih besedah podoben udarcu v prometnih nesrečah. 

Lokalna televizija WCMH poroča, da je med ranjenimi 13-letni otrok, žrtev pa naj bi bila stara 18 let. 

Kot je poročal Columus Dispatch, so pred odprtjem sejma opravili vse potrebne preglede. Glavni inšpektor Mike Vartorella je dejal: "Moji otroci se vozijo s temi napravami. Naši fantje ne hitijo ob pregledu opreme. Pogledamo jo, skrbimo za njo, kot bi bila naša." Napravo, na kateri je prišlo do nesreče, naj bi v zadnjih dveh dneh pregledali tri- ali štirikrat. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.