Svet
47557 ogledov

Hrvaško znova stresel močan potres

Potres Šibenik EMSC
V Šibeniku so zjutraj občutili zelo močan potres.

Območje Šibenika je davi prizadel močan potres z magnitudo 4,7, je sporočila hrvaška seizmološka služba. Epicenter potresa je bil približno 13 kilometrov jugovzhodno od Šibenika. Poročil o večji škodi za zdaj ni, poročajo hrvaški mediji.

"Sprejeli smo veliko klicev. Ljudje kličejo prestrašeni, sprašujejo nas, kaj se je zgodilo, nekateri so mislili, da je do eksplozije prišlo zaradi glasnega ropotanja, nekateri so zmedeni. Zaenkrat nimamo prijavljene večje škode, imamo pa informacije, da je v Vrpoljah kos kamenja padel na dvorišče hiše in se odlomil ter udaril v avto, a pri tem ni bil nihče ranjen,"  so za SibenikIN povedali iz klicnega centra 112.

Prebivalci Šibenika so po potresu, ki je območje stresel ob 5.59, zbežali na ulice, vendar pa se je večina hitro vrnila na domove, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Posnetek zaslona Potres na Hrvaškem Svet Video: ''Vse se je treslo za kar dobrih 6-7 sekund''

Po podatkih Evrosredozemskega seizmološkega centra (EMSC) so potres čutili na območju zadrske in šibensko-kninske županije. Tresenje tal so občutili tudi v Splitu, Hvaru, Trogirju in celo Karlovcu, poroča Index.hr.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Isabel_Moore 11:49 08.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar jate
    jate 08:17 08.junij 2021.

    zdaj bo gužva na meji za vstop v SLO...KONEC POČITNIC