Svet
14 ogledov

Hrvati bodo plenili premoženje

Hrvaška vlada bo neplačnikom davkov zaplenila premoženje. Brez njega naj bi ostali do konca avgusta, prepis na bližnje pa jih ne bo rešil, opozarjajo.

Potem ko je hrvaška vlada objavila spisek neplačnikov davkov, so – odločeni, da bodo denar izterjali – napovedali zaseg premoženja.

Ukrep bo sprva doletel direktorje in člane uprave podjetij, za katere imajo dokaze, da so bili ustanovljeni izključno z namenom, da bi iz drugih podjetij izčrpali denar. Taka podjetja imajo praviloma zaposleno le eno osebo, velikokrat pa celo nobene, poročajo hrvaški mediji.

Davčna uprava bo take dolžnike na zagovor poklicala v prihodnjih 30 dneh, ob tem pa opozarjajo, da jih prepis premoženja ne bo rešil.

Kot smo že poročali, več kot 102 tisoč podjetij, podjetnikov in drugih državljanov državi dolguje približno dve milijardi evrov.

Komentarjev 3
  • mia 08:54 04.avgust 2012.

    in kdaj lahko Slovenci upamo, da bomo pred zakonom vsi enaki? ali bomo davke in kredite plačevali še naprej le mali ljudje.

  • Stolp 21:18 03.avgust 2012.

    Sramota, da so hrvatje takoj objavili seznam neplačnikov, pri nas pa cincajo ker jim verjetno kaki stricvi iz ozadja grozijo. Kaj šele da bi kaj zaplenili.Ravno zaradi tega ker pri nas vsak kapitalistični idiot dela kar hoče mi ...prikaži več pa(ja mi vsi, kar malo poglejte najprej svoja ravnanja pri svojih problemih in v svoji okolici in pa seveda koga volite) to toleriramo, tone naša država iz dneva v dan v vse večji drek!

  • Lavdan 19:41 03.avgust 2012.

    Dober zgled in upam, da bo imel kaj posnemovalcev.