Svet
4836 ogledov

Hrvati na ta način proti goljufanju turistov

Dubrovnik Pixabay
Velika akcija hrvaških oblasti.

Hrvaško obalo bo v prihodnjih dneh prečesavalo na desetine inšpektorjev, ki bodo pregledovali poslovanje pekarn, taksi služb, restavracij in trgovin. Akcija bo trajala do 3. julija, pišejo hrvaški portali.

Navajajo še, da so inšpekcijski pregledi, ki so bili opravljeni junija, pokazali, da dva od trije pregledanih kršita zakonodajo. Največja težava tistih, ki poslujejo z gotovino, je neizdajanje računov gostom.

Hrvaške oblasti so se zato na pragu vrhunca turistične sezone odločile za poostreno akcijo inšpekcijskih pregledov, ki bo trajala do 3. julija, nato pa bodo s podobnimi aktivnostmi, le v drugačni obliki, nadaljevali, napovedujejo.

V prvih pestih mesecih so davčni in carinski inšpektorji pri naših sosedih potrkali na vrata 6436 podjetij, pri katerih so zaznali 3970 nepravilnosti. Povprečno so vsakemu drugemi izrekli denarno kazen v skupni višini 23 milijonov kun. 63 podjetnikom so celo prepovedali delovanje.

Zadar Neverjeten zasuk Svet Zadar: Prevaral turiste, a tega ni pričakoval NLB bančna kartica Slovenija Če vam zavrnejo kartico, takoj ukrepajte

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zara_Loftus
    Zara_Loftus 11:44 26.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je m0jee življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com