Svet
5425 ogledov

Slovenci zavrnili Rečana, ki bi moral bolnega otroka peljati na terapijo

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Profimedia
Slovensko veleposlaništvo v Zagrebu očetu preprečilo, da bi sina peljal na zdravstveno terapijo. Vztrajajo pri karanteni.

Novi list piše, da je Slovenija preprečila vstop v državo očetu, ki bi moral svojega otroka, ki ima tudi slovensko državljanstvo, v ponedeljek odpeljati na 3-tedensko zdravstveno terapijo v naši državi. Oče se je glede postopka pred odhodom pozanimal na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu, s strani katerega je dobil odgovor, da bo moral v vsakem primeru v karanteno, saj je hrvaški državljan. 

Novi list pri tem navaja, da bi moral oče glede na odločitev slovenske vlade na seznam izjem zaradi zdravstvenih razlogov, za katere karantena ni potrebna, potrebno pa je predložiti negativni test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 36 ur. 

Zdravstveni razlogi se tičejo njegovega sina, njegovo stanje zahteva spremstvo staršev. Novi list pri tem navaja izjavo očeta, ki trdi, da mu je veleposlaništvo odgovorilo, da bo moral v karanteno v vsakem primeru, tudi če predloži negativni test. 

Očitno bi moralo iti za nesporazum, a družina se - tako Novi list - sooča s hudo stisko, iščejo dodatna pojasnila in odgovore. 

Zaplet s policistom

Omenjeni portal pri tem navaja še en primer Rečanke, ki je bila skozi Slovenijo na poti na obisk svoji hčerki, ki dela in živi v Avstriji. Ta je za Novi list povedala, da jo je policist vprašal, kam je namenjena, povedala mu je, da je le v tranzitu in da gre za obisk hčerke v Avstrije. 

Po njenih besedah naj bi ji policist odgovoril, da ni čas za "vozakanje in pitje kavic v Sloveniji". Zahteval je dokaz, da gre k hčerki in vprašal, ali ima s seboj test na novi koronavirus. 

Ženska je po pisanju Novega lista ponovila, da je le v tranzitu, ponudila, da pokliče hčerko po telefonu, pokazala stvari, ki jih pelje s seboj zanjo. Na koncu naj bi policist po njenih besedah popustil in komentiral, da je to zanjo "zadnjič". 

Novi list pri tem komentira, da bi lahko imeli težave tudi slovenski državljani pri vračanju s počitnic na Hrvaškem ter pri tem spomni na nekatere domneve, da bi slovenska vlada lahko svoje državljane, ki počitnikujejo na Hrvaškem, pozvala, da se vrnejo domov najkasneje do 15. avgusta, da bi tako družine lahko do začetka šolskega leta preživele morebitno karanteno, če bi bilo tako odrejeno. 

Hrvaška plaža Opozorila Svet Hrvati: Najbolj udarni turistični vikend, to so številke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Preprostež 21:02 31.julij 2020.

    Žurnal spet objavlja novice, brez da bi jih preveril...

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 19:48 31.julij 2020.

    Ustašoti serjejo na nas,samo,da je najmanjša priložnost!Twito pa kurac,majo ustašoti verjetno listke z njegovim podpisom prištimane o prodaji frač!!

  • andrej084 14:46 31.julij 2020.

    Naj se pridružita pohodnikom, ki dnevno prestopajo mejo , bo takojšnja obravnava, takojšnji test in izvid, malica in brezplačen prevoz v Ljubljano. Akcija