Svet
6188 ogledov

Huda nesreča avtobusa s svati, deset mrtvih

prometna nesreča avtobusa v Avstraliji Profimedia
V prometni nesreči avtobusa, ki je vozil svate, je umrlo deset ljudi, več ljudi so morali prepeljati v bolnišnico na zdravljenje.

V avstralski zvezni državi Novi Južni Wales se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrlo deset ljudi, več kot dvajset je ranjenih. Avtobus je peljal svate s poroke v kraju Greta v Hunter Valley proti Singletonu, kjer naj bi gostje bili nastanjeni. 

Nesreča se je zgodila ob 23.30 po lokalnem času. Avtobus je zapeljal v krožišče in se prevrnil. V času nesreče naj bi bila na območju gosta megla. 

V nesreči je umrlo deset ljudi, katerih identiteta po poročanju The Sydney Morning Herald še ni znana. Ranjenih je bilo 25 potnikov in voznik avtobusa. Oblasti se bojijo, da bi število žrtev še lahko naraslo, saj je stanje nekaterih poškodovanih resno. 

Na avtobus naj bi bilo 36 ljudi, vključno z voznikom. Policija se trudi identificirati žrtve nesreče in obvestiti njihove svojce. "Sorodniki in prijatelji ljudi, ki bi lahko bili na avtobusu, naj pokličejo policijsko postajo Cessnock," je prosila tamkajšnja policija. 

Po do zdaj znanih podatkih je policija aretirala 58-letnega voznika avtobusa. Voznik naj ne bi vozil pod vplivom alkohola. Kakšne so obtožbe zoper njega, policija še ni razkrila. 

Avstralski premier Anthony Albanese se je odzval na nesrečo. Dejal je, da je "kruto, žalostno in nepošteno", da se tako "vesel dan na tako čudovitem kraju konča z izgubo življenj". "Ljudje najamejo avtobuse za poroke, da bi gostje bili varni," je izjavil ob tej nepredstavljivi tragediji. 

Območje Hunter Valley je znano po vinogradih in bujnem okolju, zaradi česar je priljubljeno med turisti. Eden od gostov na poroki je povedal, da je bil dan "pravljičen", dokler niso izvedeli za nesrečo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.