Svet
4 ogledov

Hugo Chávez se je vrnil v domovino

Venezuelski predsednik Hugo Chavez. Reuters
Po dveh mesecih zdravljenja se je venezuelski predsednik Hugo Chavez vrnil s Kube.

Chaveza so decembra na Kubi operirali zaradi raka. To je bila že njegova četrta operacija. Novico, da se je vrnil domov, je Chávez sporočil na Twitterju. "Prispeli smo nazaj v venezuelsko domovino. Hvala, moj Bog! Hvala, ljubljeno ljudstvo. Zdaj se bom naprej zdravil tu," je Chavez objavil na spletnem družbenem omrežju.

V petek so v Venezueli objavili prve Chavezove fotografije od decembra, ko se je na Kubi ponovno začel zdraviti zaradi raka. Bil je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.

Fotografije so sprostile napetosti v Venezueli, kjer je mnoge skrbelo zaradi zdravstvenih težav venezuelskega predsednika, še posebej, ker se že dva meseca ni pojavil v javnosti. Od takrat niso videli nobene njegove fotografije ali slišali njegovega glasu, vlada pa je javnosti sporočala nejasne informacije o njegovem stanju.

55-letni Chavez je bil oktobra ponovno izvoljen na predsedniški položaj, a zaradi bolezni ni mogel zapriseči januarja, kot je bilo to predvideno. Zaprisego so prestavili, a je opozicija oporekala,češ da je to v nasprotju z ustavo in da bi bile potrebne nove volitve. Zaplet je nato prekinilo vrhovno sodišče, ki je dovolilo preložitev zaprisege.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.