Svet
11 ogledov

Invazija čebel še v Pulju

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Potem ko je pred nekaj dnevi roj čebel prestrašil Zagrebčane, so čebele prestrašile še turiste v Pulju.

Prebivalce in turiste, ki počitnikujejo v Pulju, je presenetil roj čebel, ki je zasedel turistično rivo. Lokalne oblasti so poklicale čebelarja, ki je okoli 20 tisoč čebel uspel spraviti v škatlo in jih odnesel.

O roju čebel so čebelarja obvestili gasilci. Okoli plakata se je nabralo dvajset tisoč čebel. "V svojih tridesetih letih dela sem jih videl na različnih mestih, na plakatih v središču mesta pa še ne," je povedal čebelar.

Ko je prišel na kraj, je najprej odstranil matico, nato pa še ostale čebele, vse pa dal v škatlo. Vse čebele je uspel odstraniti v petnajstih minutah, odnesel pa jih je k sebi domov. Roj je bil po njegovih navedbah težek okoli dva kilograma, nihče od mimoidočih pa ni bil poškodovan.

V začetku tedna je Zagrebčane presenetilo na tisoče čebel, ki so priletele na Trg bana Josipa Jelačića. Posredovala je policija, ki je ogradila področje, čebelar pa je ujel matico in čebele ter jih odstranil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.