Svet
3589 ogledov

IS: "Napadalec je bil naš vojak!"

Napad v Las Vegasu Epa
Policija še preiskuje poboj v Las Vegasu, v katerem je umrlo 50 ljudi, več kot 400 pa je poškodovanih.

Odgovornost za današnji strelski napad v ameriškem Las Vegasu, v katerem je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, več kot 400 pa jih je bilo ranjenih, je prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država (IS), poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so sporočili džihadisti preko svoje tiskovne agencije Amak, je bil strelec "vojak IS", ki se je pred nekaj meseci spreobrnil v islam. Dodali so, da se je strelec tako odzval na pozive IS k napadom v državah, ki sodelujejo v napadih na džihadiste. Ob tem Islamska država ni priložila nobenih dokazov, ameriške oblasti pa se na to poročanje še niso odzvale.

Streljanje v Las Vegasu Z rafali nad množico Svet Več kot sto strelov, panika, kri, vsaj 50 mrtvih

Napad v Las Vegasu | Avtor: Epa Epa

Po zadnjih podatkih policije je bilo v najhujšem strelskem napadu v zgodovini ZDA ubitih več kot 50 ljudi, 406 pa jih je po streljanju poiskalo pomoč v bližnjih bolnišnicah.

Napadalca je policija našla mrtvega v hotelski sobi, iz katere je streljal. 64-letni Stephen Paddock iz mesta Mesquite 140 kilometrov od Las Vegasa se je ustrelil, preden so policisti vdrli v sobo. Policija ocenjuje, da je napadalec deloval sam.

Streljanje v Las Vegasu Brat strelca Svet Sedimo doma in upamo, da nas kdo ne napade

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tupamaros 20:36 02.oktober 2017.

    Džihadisti ne delajo samomora. To ni častna smrt. mudžahidi umirajo v boju. Zato tudi slučajno ni bil vojak IS.

Sorodne novice