Svet
1556 ogledov

IS vojaki imajo 30 tisoč lažnih potnih listov

Islamska država
Po tako imenovani balkanski smeri naj bi že prispeli na območje Evropske unije.

Nihče v resnici ne ve, koliko ekstremistov Islamske države je prispelo na evropska tla. Nemške oblasti so objavile precej zaskrbljujoč podatek, ki naj bi temeljil na zanesljivih informacijah policije in notranjega ministrstva. Slednji menijo, da je v Nemčijo prispelo kar nekaj tisoč teroristov z lažnimi sirskimi dokumenti.

Islamska država naj bi po podatkih nemških oblasti poneverila 11.100 sirskih potnih listov, v katere so naknadno vpisovali osebne podatke teroristov. Natančneje - za kar 8.625 potnih listov, ki so jih lani preverjale nemške pristojne službe za migracije, se je izkazalo, da so lažne. Ti ljudje so nato po balkanski poti prispeli v Evropo. Po nekaterih podatkih naj bi bilo teroristov ali simpatizerjev Islamske države z lažnimi dokumenti na evropskih tleh vsega skupaj preko trideset tisoč.

Med drugim, opozarjajo nemški obveščevalci, so tudi pri napadalcih, ki so v Parizu novembra 2015 zakrivili 130 smrti, našli ravno te lažne sirske potne liste. Zanimivo je, da je Evropski uniji podatke glede teh lažnih dokumentov ponujala uradna sirska oblast.

Da to drži, je potrdil nekdanji šef uprave za notranjo varnost v Franciji Bernard Squarcini, ki je poudaril, da bi lahko pariški napad preprečili, če bi resneje jemali omenjene podatke glede lažnih potnih listov. Al Assadova vojska jim je ponudila tudi podatke glede okrog 800 Francozev, ki so se borili v vrstah Islamske države.

Takratni prvi mož notranjega ministrstva Manuel Valls je po besedah Squarcinija podatke zavrnil, češ da ne želi deliti informacij s "sirskim diktatorjem".

Džihadisti Grozljiv video Svet Ostareli džihadisti učijo osirotele otroke, kako lahko postanejo samomorilci

Opozorilo Karla Erjavca

Med drugim je na nevarnost borcev, ki se vračajo s sirskih bojišč, opozoril tudi slovenski zunanji minister Karel Erjavec. Zunanji ministri EU so na neformalnem zasedanju v Tallinnu skupaj s kolegi iz kandidatk za članstvo v uniji razpravljali o boju proti terorizmu, radikalizaciji in nasilnemu ekstremizmu, je poročala STA.

Slovenski minister je ob tem izpostavil, da je mnogo mladih iz regije Zahodnega Balkana odšlo v boj za teroristično skupino Islamska država v Sirijo in Irak, da ta na terenu izgublja vojno in da je velika verjetnost, da se bodo ti mladi vrnili na Zahodni Balkan.

V nastopu na zasedanju je minister izpostavil tudi potrebo po enotni politiki do boja proti radikalizmu in ekstremizmu ter slovensko pobudo, imenovano pozitivna agenda za mlade. V okviru te pobude se poskuša pozitivno vplivati na mlade, ki so najbolj dovzetni za radikalizacijo, zlasti če nimajo zagotovljene prihodnosti in težko pridejo do ustrezne izobrazbe, zato so lahko lahka tarča radikalnih idej, je pojasnil.

Kombi zapeljal med pešce v Barceloni Junakinja Svet Policistka ubila štiri džihadiste s samomorilskimi jopiči iz pločevink kokakole

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 17:53 02.oktober 2017.

    Jebo vam pas mater , če pše enkrat odprem vaš portal ! Kreteni a ste znorel z nasilnimi reklamami !

  • s4turn 00:17 14.september 2017.

    Kot ena najbolj cenjenih, zaželenih in vojaško organiziranih zaveznic v svetu eDominations je Slovenija trenutno članica najmočnejšega zavezništva AEGIS, skupaj s Španijo, Gruzijo, Kitajsko, Bolgarijo, Romunijo, Portugalsko in ZDA. Kot ste tega vajeni tudi v resničnem življenju, imamo najbolj zapletene ...prikaži več odnose s sosednjo Hrvaško. Pridruži se nam! https://www.edominations.com/si/register/28606

  • Avatar čavez
    čavez 18:59 13.september 2017.

    Bo treba Hitlerjeve krematorije obnovit za to muslimansko nesnago.

Sorodne novice