Svet
119 ogledov

Italijanska pokrajina prepovedala burko in nikab

Voznica v Savdski Arabiji Reuters
Oblasti v Lombardiji, regiji na severu Italije, so prepovedale nošenje burke in nikaba v vseh javnih stavbah, tudi bolnišnicah.

Nošenje burke in nikaba je bilo na temelju pravil glede verskih svoboščin v tej italijanski pokrajini do danes dovoljeno, s sprejeto uredbo bodo prekrivna oblačila s 1. januarjem prihodnje leto prepovedali.

Guverner pokrajine Roberto Maroni je za italijanske medije potrdil: "Zakon smo osvežili, nihče s prekritim obrazom po novem ne bo smel vstopiti v javne stavbe in zdravstvene ustanove."

Odločitev je sprejeta v času, ko preučevalci Korana v Italiji vodijo razprave o tem, ali Koran dejansko zahteva prekrivanje obraza muslimanskih žensk. "Za mene osebno burka in nikab nimata nobene povezave z islamom; gre enostavno za kulturo, ki pripada nekaterim tradicijam v muslimanskih predelih sveta," nošenje prekrivnih oblačil komentira imam Mouelhi Mohsen iz Milana. "V vsakem primeru, nihče ne bi smel nikogar prisiliti v to, da ne nosi prekrivnega oblačila. Takšna politika le pomaga pri širjenju strahu in nepoznavanja."  

Komentarjev 9
  • Dolfi 16:26 13.december 2015.

    Bravo!

  • ojla 11:31 13.december 2015.

    Česa se v Evropi bojomo, da se ne upamo za nobeno stvar pozitivno odločiti v naše dobro.?Skrajneži to vejo in bodo iskoristili sebi v prid. Ne želim a vse se obrača v to stran,da kmalu ne bo več naša ...prikaži veča briga burka ja ali ne.

  • jezero 08:36 13.december 2015.

    Evo, še v Italiji prisluhnejo globokim mislim filozofa z Doba, gospoda JJ.