Svet
3022 ogledov

Izbral je ženske žrtve

Napad v finskem Turku
1/9
EPA
Vse kaže, da so bile cilj napada ženske.

Finska policija je sporočila, da je napadalec, ki je včeraj v mestu Turuku na jugozahodu države ubil dve osebi, verjetno kot cilj napada izbral ženske žrtve. Dogodek obravnavajo kot teroristični napad. 

Osumljenec, ki ga je policija prijela, potem ko ga je ustrelila v nogo, je 18-letni Maročan, poleg njega sp šrokečo še štiri druge Maročane. 

Umrli dve Finki

Napadalec je z nožem ubil dve ženski, obe sta bili Finki. Osem jih je bilo poškodovanih, med drugim iz Velike Britanije, Švedske in Italije. Starost žrtev je med 15 in 67 let. Nepotrjena poročila govorijo o tem, da so tudi vse poškodovane ženske. 

Policija je v izjavi za medije dejala: "Dejanje preiskujemo kot umor, a informacije, ki smo jih dobili ponoči, nakazujejo, da gre za teroristično dejanje."

Finska policija | Avtor: EPA EPA

Dodali so, da so identificirali 18-letnega Maročana, a imena javnosti niso posredovali. Povedali so le, da je osumljenec na Finsko prišel leta 2016 in je bil v postopku za pridobitev azila. 

Osumljenec v bolnišnici

18-letni Maročan je trenutno v bolnišnici, kjer ga obravnavajo zaradi strelne rane na stegnu. Prav tako sta v bolnišnici še dve poškodovani osebi. 

Napad se je zgodil na trgu Puutori okoli 16. ure po lokalnem času. Policija je bila pozvana ob 16.02, ob 16.05 so moškega že prijeli. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jerneja45 21:26 19.avgust 2017.

    Bravo Omega in bravo Majab. Se popolnoma strinjam z vama.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:59 19.avgust 2017.

    Zakaj vse te teroristične napade zagrešijo muslimani?? Zato ker je evropska politika zanič!! Stalno nekaj meljejo pa nič od tega!! Preprosto sprejeti zakon,da bodo deportirali CELOTNO družino nazaj v državo izvora terorista pa usmrtili!! Takšen,ki lahko zabode ljudi na ulici ...prikaži več NIMA pravice do življenja!!

  • majab 15:36 19.avgust 2017.

    Vsi muslimani potrebujejo prevzgojo, da bodo začeli spoštovati človekove pravice in druge veroizpovedati, ter ovaditi nasilneže v svojih vrstah, sedaj terosiste skrivajo in tolerirajo.