Svet
17463 ogledov

Izjemna novica iz Italije

koronavirus COVID-19 SARS-CoV-2 virus Brazilija Epa
"Čakamo le še potrdilo strokovnjakov."

Italija bi utegnila začeti s postopno odpravo ukrepov za zajezitev širjenja pandemije koronavirusa do konca aprila, je za BBC danes povedal italijanski premier Giuseppe Conte.

"Moramo še izbrati sektorje, ki bi lahko ponovno zagnali svoje aktivnosti. V kolikor potezo podpre tudi stroka, bi lahko neke ukrepe sprostili že konec tega meseca," je poudaril Conte in pri tem dodal, da bo do ukinjanja ukrepov prihajalo postopno.

Umrlo sto zdravnikov

V pandemiji novega koronavirusa, ki je Italijo dosegla februarja, je med 17.669 smrtnimi žrtvami v državi tudi sto zdravnikov, je medtem črne številke danes sporočilo združenje zdravnikov Fnomceo.

Predsednik združenja Filippo Anelli je poudaril, da ne morejo več dovoliti, da bi zdravnike in zdravstvene delavce, pošiljali v prve vrste v boju proti virusu brez zaščite. Anelli je na spletni strani združenja izpostavil, da je to nepošten boj. Zadnja žrtev je bila 62-letna družinska zdravnica v kraju Mira.

Med zdravniki so umrli tudi upokojeni zdravniki, ki jih je vlada pred mesecem pozvala k pomoči preobremenjenim zdravnikom v boju proti novemu koronavirusu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po ocenah medijev je virus zahteval tudi 30 življenj med medicinskimi sestrami in negovalnim osebjem.

Koronavirus Koronavirus v SLO Zdravje NAJNOVEJŠE: Okuženi s covid-19 po občinah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.