Slovenija
1195 ogledov

"Klicali so me desetkrat"

Policisti Nik Rovan
Vsiljivo. Založba za policijski sindikat vztrajno prosi za denarno pomoč.

Mariborsko podjetje IV Založba, ki za Policijski sindikat Slovenije (PSS) izdaja informativne brošure ter priročnike za otroke in mladostnike, zadnje dni predvsem posavsko-zasavske podjetnike poziva, naj finančno sodelujejo pri izdaji nekaterih brošur, predvsem o varnosti v prometu, nasilju, pedofiliji in drogah. Referenti založbe naj bi poslovno sodelovanje posameznikom ponujali najprej v telefonskem pogovoru. “Na dan sem prejel tudi deset klicev, čeprav sem vsakič jasno povedal, da s tem ne želim imeti nič,” razlaga eden od podjetnikov.

"Vedo za težave"

“Ali se zavedate, da lahko umre vsaj deset otrok, če ne boste sodelovali?” naj bi eden od referentov vprašal drugega podjetnika, ki prav tako ni želel prispevati denarja. Telefonskemu klicu in elektronski pošti je običajno sledila uradna ponudba za sodelovanje. Kot primer je založba navedla izdajo otroške pobarvanke o varnosti v prometu, ki je brezplačna; financirala naj bi se izključno s prodajo oglasnega prostora v pobarvanki.

V PSS dvomijo, da bi založba podjetnike na tak, pretirano vsiljiv način prosila za finančno sodelovanje. “V pogodbi o našem sodelovanju je točno opredeljen način komunikacije referentov z morebitnimi poslovnimi partnerji in še jasneje je opredeljeno, kakšne so obveznosti. Zavedamo pa se, da v nekaterih delih države v tem sporazumevanju nastajajo težave,” pojasnjuje šef PSS Radivoj Uroševič.

"Dobili tri pobarvanke"

Založba se sicer po naših informacijah v različnih obdobjih osredotoči na različne dele države, kjer poskuša privabiti čim več podjetnikov. Pred časom je tako ena od primorskih obrtnih zbornic založbi namenila dobrih dva tisoč evrov za izdajo otroške pobarvanke, s čimer je bila v pobarvanki objavljena oglasna križanka obrtnikov. “Obljubljeno je bilo, da bodo šole prejele okoli 300 teh zloženk, a naj bi jih le po dve ali tri,” razočarano ugotavljajo obrtniki.

Komentarjev 1
  • tonabalona 16:23 12.marec 2012.

    To drži da so klicali nonstop vsak dan in to cel mesenc. Pobarvank pa v vrtcu itak niso dobili kot so obljubili!