Svet
38 ogledov

Je Maddy ugrabil pedofil?

Portugalska policija je primer Madeleine McCann pospravila v arhive. Žurnal24 main
Policisti, ki preiskujejo izginotje britanske deklice Madeleine McCann, so sporočili, da so preiskavo zdaj usmerili na moškega, ki je že pred izginotjem britanske deklice na Portugalskem spolno zlorabil pet deklic, ko je vdrl v počitniške domove.

Moški je osumljen vdora v 12 počitniških hiš v portugalskem mestu Algarve, kjer so počitnikovale britanske družine. Pri tem naj bi spolno zlorabil pet deklic, starih med sedem in deset let.

Skupno preiskujejo 38 oseb

Napade je izvedel med letoma 2004 in 2006, eno leto pred izginotjem tedaj štiriletne Madeleine McCann. Deklica je izginila iz počitniškega apartmaja na jugu Portugalske, kjer je z družino preživljala počitnice. Njeni starši so bili v času izginotja na večerji s prijatelji v bližnji restavraciji.
Vodja preiskave Andy Redwood je dejal, da so preiskavo trenutno usmerili predvsem na omenjenega moškega, sicer pa preiskujejo skupno 38 oseb, preverjajo pa tudi podatke 530 znanih spolnih prestopnikov. Podrobneje preiskujejo 59 prestopnikov, med katerimi so tudi Britanci.

Portugalske oblasti so preiskavo leta 2008 zaključile brez konkretnih ugotovitev, britanski Scotland Yard pa se je na prošnjo britanske vlade s tem ukvarjal od leta 2011 in julija lani odprl svojo preiskavo.

Komentarjev 2
  • miho 11:01 20.marec 2014.

    Če bodo takole iskali, bo Maddie prej stara in siva (če je seveda še živa), preden jo bodo našli.

  • maresem 20:41 19.marec 2014.

    Če je to res naj ga živega razčetverijo.