Svet
42 ogledov

Je Stefana v reko potisnil brat?

stefan MUP
Nove podrobnosti o smrti 12-letnega Stefana iz Banatske Subotice. Njegov brat spremenil zgodbo.

Stefanovo truplo so našli v potoku Karaš. Kot piše Telegraf, je 12-letnika po vsej verjetnosti v vodo sunil njegov 9-letni brat, ki je sicer takoj po izginotju izjavil, da so Stefana ugrabili.

Policiji je bila ugrabitev prijavljena 13. junija. Edina priča ugrabitvi je bil 9-letnik, ki je preiskovalcem opisal ugrabitelje in tudi avtomobil. Povedal je celo, da so tudi njega poskušali stlačiti v vozilo, a je pobegnil.

"Deček si je vse izmislil. Njegova zgodba je bila tako prepričljiva, z mnogo podrobnosti, da so mu na začetku verjeli. Starši niso nič posumili,“ je za Novosti povedal vir. So pa bili menda ves čas sumničavi policisti, ki so v Uroševi zgodbi odkrili več nepravilnosti. Uroš je med drugim trdil, da so brata ugrabili trije moški, eden od njih naj bi živel v bližnji vas. Policistom je celo povedal ime ugrabitelja, ki je bil sicer stari znanec policije. V preteklosti so ga obravnavali zaradi ugrabitve. Osumljenca pa je morala policija pozneje izpustiti, saj je imel alibi, da je nedolžen je potrdil tudi poligraf.

Dečka je policija zasliševala dva dni. Ves čas je govoril isto zgodbo, vse dokler mu niso povedali, da so našli Stefanovo truplo. Takrat naj bi deček utihnil, nato pa stekel k materi, da bi ji prvi povedal, "da je Stefana nekdo vrgel v kanal.“ Nato je zajokal.

Devetletnik je zatem povedal, da je Stefan skočil za ovco, ki je padla v potok. "Ovco sva rešila, Stefan pa je utonil,“ je izjavil pred policijo, novinarji in starši.

Z Urošem so se pogovarjali tudi policijski psihologi. Pravijo, da je visoko inteligenten in da kaže znake sociopata. Kot je medij izvedel od sorodnikov, naj bi 9-letnik svoje brate in sestre pretepal.

Kaj točno se je zgodilo s Stefanom, tako še vedno ni znano. Preiskava še poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.