Svet
21828 ogledov

Kampiranje na Hrvaškem med 25 in 84 evri

Kampiranje na Hrvaškem
Kampiranje štiričlanske družine, dva odrasla in dva otroka, s šotorom, avtom in elektriko, vas bo na Hrvaškem stalo med 25 in 84 evri. Največji razpon cen je v Dalmaciji, kjer boste našli najcenejši in nadražji kamp.

Pri Avtokampi.si so pripravili primerjavo cen avtokampov na Hrvaškem, posebej za Istro, Kvarner in Dalmacijo. Primerjali so, koliko bo kampiranje pri naših južnih sosedih stalo štiričlansko družino - dva odrasla in dva otroka, s šotorom, avtom in elektriko. 

Šesto mesto po cenah

"Hrvaški kampi niso med najdražjimi,sodijo nekje šesto mesto," razlaga Klemen Hren iz Avtokampov.si. "A te ocene so nehvaležne, ker imamo že v Dalmaciji velik razpon cen, od 25 do 80 evrov. Pri cenah igra veliko vlogo ocena nemškega avtokluba ADAC."

Oceno pet zvezdic ima 130 avtokampov v Evropi, od tega jih je na Hrvaškem sedem. "Ljudje, ki vidijo v njihovem katalogu pet zvezdic, sploh ne razmišljajo, koliko stane," pravi Hren. "Oceno 4,5 ima 24 avtokampov na Hrvaškem. Tudi ti lahko postavijo ceno, kakršno hočejo in bodo v sezoni polni." 

Hrvaško je na šesto mesto po cenah postavil nemški ADCD, ki ugotavlja, da so od nje dražji avtokampi le v Švici, Italiji, na Danskem, Nizozemskem in v Španiji. Le nekoliko cenejši so v Franciji, Nemčija, od koder v hrvaške kampe prihaja 33 odstotkov gostov, je med cenejšimi. 

Kampiranje na Hrvaškem | Avtor: Profimedia Profimedia

Trije kampi pod 30 evri

Razpon cen je med 25 in 84 evri na noč, pri čemer so le trije kampi, kjer vas bo kampiranja štiričlanske družine stalo manj kot 30 evrov. Vse tri so pri Avtokampih.si našli v Dalmaciji - Planik in Puntica (Ražanac - Zadar) ter Paklina na Hvaru. 

Na drugem cenovnem robu je kamp Oaza Mira (Draga - Pakoštane), kjer kampiranje štiričlanske družine stane 83,50 evra, pri čemer boste na parceli imeli tudi vodo. Nad 70 evrov vas bo dan v kampu prišel tudi v Zatonu (Nin - Zadar), Solitudu (Dubrovnik) ter v Poljani na Malem Lošinju. 

Razlike v urejenosti

Razlog za tak razpon cen pri Avtokampih.si vidijo v velikih razlikah v urejenosti kampov, ki so v Dalmaciji največje. "Imamo najmodernejše kampe, recimo kamp Zaton pri Zadru, kampa Straško in Šimuni na Pagu, kamp Solaris v Šibeniku in kamp Oaza Mira ter na drugi strani mini kampe, ki delujejo kar na dvorišču družinske hiše," pišejo pri Avtokampih.si.

Opozarjajo, da so kampi na otokih zaradi dodatnega plačila trajekta v nekoliko slabšem položaju, zato običajno nudijo cenejše kampiranje in prijaznejše gostitelje. 

Najbolje opremljeni v Istri

Regija z najbolje opremljenimi kampi na Hrvaškem je Istra. "To so dosegli s številnimi investicijami v ureditev parcel, sanitarij, recepcij, izgradnjo naselij z mobilnimi hišicami in izboljšanjem dodatne ponudbe, kot so bazeni, animacija, otroška ter športna igrišča," pišejo pri navedenem spletnem poratlu. "Večina kampov je ob morju, vse več pa jih je majhnih kampov v notranjosti Istre, ki goste privabjo z možnostjo mirnih počitnic ob dobri hrani in lepih pogledih."

Kampiranje na Hrvaškem | Avtor: Profimedia Profimedia
Kampiranje štiričlanske družine, s šotorom, avtomobilom in elektriko, vas bo v Istri stalo med 35 in 69 evri.

Na Kvarnerju ena četrtina slovenskih gostov

V kampih na Kvarnerju kar 25 odstotkov kampistov prihaja iz Slovenije, cene za štiričlansko družino, s šorotom, avtom in elektriko, pa se gibljejo med 30 in 75 evri. 

Tabelo s primerjavami cen po posameznih kampih lahko preverite na naslednjih povezavah:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Camper 13:09 05.avgust 2019.

    Hja, res.. ponudbe so res različne. Odvisno, kar si človek želi. Nekateri minimalizem, drugi luksuz. Za vsakega se nekaj najde. Mislim, da bi si moral vsak kamper prebrati članek na www.najem-prikolice.si/pocitniske -> vsaj kar se obnašanja v kampu tiče!!!