Svet
27540 ogledov

Kitajci Trumpu prisolili to zaušnico

Donald Trump Epa
Američani še naprej za pandemijo novega koronavirusa obtožujejo Kitajsko; ta je danes postregla s tem dejstvom.

Znanstveniki kitajskega laboratorija, ki je tarča Združenih držav Amerike, so oblečeni v opremo, ki je kupljena v ZDA in Franciji, je danes izpostavila kitajska vlada sredi polemik o poreklu novega koronavirusa.

Kitajska je hkrati pozvala ZDA, naj za pandemijo novega koronavirusa prenehajo kriviti Kitajsko in prenehajo s svojimi neresničnimi pripombami, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump včraj ponovil, da bi Peking moral ustaviti širjenje novega koronavirusa.

Trump je izpostavil, da je kriza, ki jo je v ZDA povzročila pandemija novega koronavirusa, hujša od japonskega napada na Pearl Harbor na Havajih leta 1941 in terorističnih napadov 11. septembra 2001. Ob tem je znova napadel Kitajsko, ko je dejal, da se to ne bi smelo zgoditi in da bi morali virus ustaviti pri izvoru, na Kitajskem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Hinavske opazke"

Tiskovna predstavnica kitajskega zunanjega ministrstva Hua Chunying je v odzivu kritizirala ZDA zaradi "neusklajenih, neresničnih in neiskrenih pripomb". "Pozivamo ZDA, naj prenehajo valiti krivdo na Kitajsko in naj upoštevajo dejstva," je dodala.

Poudarila je, da so številne države in strokovnjaki pohvalili Kitajsko glede preventive in nadzora nad virusom ter da samo ZDA "dajejo drugačne, lažnive in hinavske opazke". Izpostavila je, da je sovražnik, s katerim se soočajo ZDA, novi koronavirus. Pozvala je Američane, naj se ob boku Kitajske borijo proti njemu kot tovariši.

Kitajska je uspela epidemijo covida-19 omejiti na okoli 83.000 primerov okužbe, umrlo je 4633 ljudi. ZDA so medtem v pandemiji najbolj prizadeta država, kjer je covid-19 zahteval že več kot 73.000 življenj.

Alojz Ihan Koronavirus Slovenija Alojz Ihan o tem, ali nas čaka drugi val in kako hud bo Koronavirus covid-19 Znanstveniki odgovarjajo Svet Stotine mutacij novega koronavirusa. Kaj to pomeni?

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 30
  • lukas99 06:04 09.maj 2020.

    Kjer se prepirata dva,tretji dobicek ima.koliko vodilnih drzavljanov,je umrlo v sloveniji,nul from josef.so verjetno naravno imuni.

  • brandy3 18:11 08.maj 2020.

    Your Title on Trump is wrong. Z24 write as well how China fabricated and still fabricates data on Corona.

  • Pepe007 11:30 08.maj 2020.

    Kje je kdo umrl od tega virusa? Če je verjeti našim medijem, sploh tistim plačanim s strani davkoplačevalcev, denimo RTV Slo, so ukrepi, ki so v veljavi pri nas daleč pretirani. Potrebno se bo odločiti za neko konsistentno poročanje.