Svet
16009 ogledov

Konec iskalne akcije, mladeniča so našli mrtvega

Iskanje pogrešanega ribiča Sime Zelic/PIXSELL
Potapljači so našli truplo mladeniča, ki so ga pogrešali po nesreči čolna pri Paškem mostu.

Nekaj po enajsti uri dopoldan, okrog osem ur potem, ko se je čoln pri Paškem mostu prevrnil, so policijski potapljači našli truplo mladeniča, rojenega leta 1993, ki so ga mrzlično iskali.

"Truplo mlajšega moškega je bilo najdeno v soboto okrog 11.15 blizu Paškega mostu, kjer se je ponoči prevrnil čoln s štirimi ribiči, od katerih so se trije uspeli rešiti," je potrdila Luška kapetanija Zadar.

"Koordinirana akcija iskanja in reševanja je bila sprožena danes ob 3.32 ponoči, takoj po sporočilu očividca, da je prišlo do nesreče čolna in da ne na severni stran Paškega mostu izginil en član posadke. Po dostopnih informacijah so se v trenutku nesreče na krovu nahajale štiri osebe, vsi državljani Hrvaške, in vse štiri osebe so zapustile čoln. Trije so izplavali pri rtu Tanka nožica, kjer so jih našli policisti in jih je pregledalo medicinsko osebje. Ena oseba je bila pogrešana," so sporočili z ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.

Kmalu potem, ko so truplo našli, so tudi potrdili, da gre za pogrešanega mladeniča ter s tem končali iskalno akcijo.

Mladeniči, ki so se rešili, so bili zelo podhlajeni, policisti, ki so jih našli, so jim dali svoje jakne in deke, preventivno so jih odpeljali v bolnišnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.