Svet
93 ogledov

Konzum zapira med 80 in 100 trgovin

V Mercatorju so bili presenečeni, da jih Agrokor kot pomembni poslovni partner n Žurnal24 main
Hrvaški trgovec Konzum bo letos zaprl med 80 in 100 prodajaln in zmanjšal število zaposlenih.

Predsednik uprave Konzuma Slavko Ledić je napovedal, da bodo letos po načrtih zaprli med 80 in 100 prodajaln. Po njegovih besedah morajo trgovine zapreti, da bi zvišali dobičkonosnost maloprodajne mreže. Spomnil je tudi, da so že v minulih letih zaprli določeno število trgovin glede na strukturo prebivalstva na določenem območju.

Posledično bodo morali odpustiti določeno število delavcev. Koliko, ni znano. Konzum ima po podatkih s spletne strani družbe približno 700 trgovin in več kot 12.500 zaposlenih.

Ledić je poudaril, da imajo trgovine zadostne zaloge vsega pomembnega blaga za osrednjo turistično sezono in da so njihovi dobavitelji pripravljeni na sodelovanje.

konzum | Avtor: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Ramljak: Najhujše je mimo

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Ante Ramljak je ocenil, da je podjetje prestalo najhujše obdobje. Najslabše stanje naj bi bilo v Bosni in Hercegovini, kamor se bo Ramljak znova odpravil v četrtek. 

Ramljak je potrdil, da so prejeli 100 milijonov evrov posojil od ameriškega finančnega sklada Knighthead Capital Management in da niso še porabili celotnega zneska. Na novinarsko vprašanje, ali je še katera banka potrdila, da bo posodila denar Agrokorju, je omenil Zagrebačko banko. Dodal je, da še potekajo pogovori z drugimi bankami o sodelovanju pri odobritvi približno pol milijona evrov posojil, ki so jih načrtovali za premostitev finančnih težav koncerna.

Ramljak je tudi izjavil, da pričakuje novice iz Moskve z današnjega srečanja uprave Sberbanke, na katerem bodo po njegovih informacijah odločili, ali bodo sodelovali pri novih posojilih za Agrokor.

Novinarje je tudi zanimalo, kako poteka postopek prodaje jahte in helikopterja lastnika Agrokorja Ivice Todorića. Ramljak je odgovoril, da obstaja velik interes potencialnih kupcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.