Svet
20 ogledov

"Kreten" Šeks z napotnico psihiatru

Vladimir Šeks (skrajno levo) je bil danes v saboru označen za kretena, izročili Žurnal24 main
"Izvolite napotnico za psihiatrično pomoč. Priporočam vam doktorja Stanimirovića." To je danes podpredsedniku hrvaškega sabora Vladimiru Šeksu z govorniškega odra sporočil poslanec Dinko Burić.

Vladimir Šeks, član hrvaške demokratske stranke HDZ, ki je vodil sejo, se je po pisanju kljub vidni razburjenosti vzdržal. Pripomnil je, da opomin predrznemu poslancu ne bi imel smisla.

Dinko Burić, po poklicu zdravnik,  je član Hrvaške demokratska zveze Slavonije in Baranje (HDSSB), v kateri je tudi za vojne zločine obtoženi Branimir Glavaš.

"Zaradi kretenov v Evropo čez 50 let"
Je pa opomin dobil član socialistične stranke SDP Nenad Stazić. "Šovinistični kreteni so povsod in vedno bodo imeli svoje izpade. Ko pa gre za člana vladajoče stranke in ko to lahko počne brez obsojanja, potem nismo Evropejci," je povedal Stažić. "Evropa nas, če se to obnašanje ne spremeni, ne bo sprejela še 50 let," je dodal.

"Dokler sem jaz predsednik, dokler predsedujem jaz, sabor ne bo Hyde Park Corner," je poslancem SDP-ja sporočil Šeks. Pri tem je sabor primerjal s kotičkom v londonskem parku, kjer si vsak lahko zbere množico poslušalcev in pove svoje mnenje o politiki.

Hrvaški mediji ob tem opozarjajo, da se je Šeks razglasil za predsednika parlamenta, čeprav dejansko opravlja le funkcijo podpredsednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.