Svet
10456 ogledov

Kriminalist prepričan: Šlo je za plačan umor, storilec zasluži toliko denarja

Plaža Hrvaška morje zrće Pixsell
Na Hrvaškem še vedno odmeva umor v priljubljenem letovišču Zrće, kjer je po strelu v tilnik podlegel član zloglasnega škaljarskega klana Goran Vlaović. Eden od kriminalistov je glede na dostopne posnetke ocenil, da je šlo v primeru umora Vlaovića za plačan umor.

"Mislim, da je umor izvedel plačani morilec. Samo oni se vrnejo in preverijo, ali je tarča res mrtva. To se na tem posnetku tudi jasno vidi. Moški se je v beg podal šele, ko se je prepričal, da je posel opravljen," je v izjavi za srbski Telegraf prepričan kriminalist Dobrivoje Radovanović, ki si je uspel pogledati vse dostopne posnetke brutalnega umora pri naših južnih sosedih. Dodaja, da plačani morilec dobi plačilo le, če je tarča mrtva. "Najverjetneje storilec sploh ni poznal naročnika, saj gredo takšne likvidacije preko posrednikov," je še pojasnil Radovanović. 

Plaža Hrvaška morje zrće hrvaška Svet Pag: Mladeniča pred klubom ustrelili v glavo

Ta sicer ni želel ugibati, koliko bi za ta umor zaslužil storilec, je pa podal nekaj primerov, s katerimi se je sam srečal med svojim delom. "Poklicni morilci so plačani glede na to, za kakšno likvidacijo je bil najet. Če gre za pomembno tarčo, se ta znesek lahko giblje med 50.000 in 70.000 evri," je razložil omenjeni kriminalist. 

Plaža Hrvaška morje zrće Hrvaška Svet Dodatne podrobnosti umora na Pagu

Spomnimo: Vlaovića so ubili okoli šestih zjutraj, ustrelil naj bi ga srbski državljan, ki je bil kmalu po umoru tudi pridržan. Kot so še poročali srbski mediji, se je v družbi spremljevalke nahajal okoli 15 do 20 metrov od vhoda v enega od klubov. Nenadoma se mu je približal osumljenec, ki ga je kljub številnim obiskovalcem kluba ustrelil s pištolo z dušilcem.

Dragana Banić Umor Svet To je povedala spremljevalka na Pagu ubitega Črnogorca. Dogodek v živo prenašali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.