Svet
75 ogledov

Kriv je tudi center za socialno delo

Pogreb 3-letnika v Veliki Kladuši Pixsell
Pristojno hrvaško ministrstvo je potrdilo, da je za smrt 3-letnega dečka v Puli, ki ga je ubila lastna mama, kriv tudi tamkajšnji center za socialno delo. Inšpekcija je ugotovila vrsto napak pri obravnavi dečkove mame.

Inšpekcijska služba, ki je pregledala obravnavo primera matere, ki je ubila svojega 3-letnega sina, je med drugim ugotovila, da je center storil veliko napako pri oceni rizičnosti obnašanja dečkove mame in da ni pravočasno zaščitil otroka.

Pristojni center za socialno delo na številne pozive hrvaških medijev ne komentira ugotovitev inšpekcije, češ da so dolžni ščititi osebne podatke.

Sindikat zaposlenih na področju socialnega skrbstva na Hrvaškem, ki ga zastopa Jasna Ivezić, je pri tem izpostavil, da bi moral vsak od strokovnjakov, za katerega se ugotovi napaka pri njegovem delu, bodisi da gre za socialnega delavca, psihologa ali zdravnika, odgovarjati za napako. Sindikat je pri tem izpostavil izredno "slabo organiziranost sistema", ki bi lahko dopustil še dodatne podobne usodne napake s tragičnimi posledicami.

Medtem so danes popoldne v Veliki Kladuši pokopali truplo nesrečnega 3-letnega fantka. Do groba ga je nesel njegov oče Rešid Pašić, ki so ga za to priložnost pripeljali iz zapora v Bihaću. Ves čas pogreba so ga spremljali oboroženi policisti.

Kot je znano, hrvaška policija sumi, da se je 32-letna mama pokojnega dečka dogovorila z mladoletnico, ki je dečka večkrat pazila, da ga bosta usmrtili. Dogovor sta udejanili 23. maja v večernih urah v Puli. Truplo dečka so okoli devete ure neslednjega dne našli ob obali.

Chiara Pašić | Avtor: Pixsell Pixsell

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Božidar Dinič 17:00 02.junij 2017.

    kud plovi ovaj brod lepa pesem

  • valerijakregar 08:33 02.junij 2017.

    primerjava z našimi csd je zgolj slućaj.leglo birokratskih parazitov ki živijo v svojem svetu in so tam le zato, da ob mesecu dvignejo svojo plačo !

  • Avatar Leon
    Leon 08:09 02.junij 2017.

    Demokracijo ubija državna birokracija .