Svet
8 ogledov

Krive so promiskuitetne ženske

Žurnal24 main
Visoki iranski klerik je prepričan, da je odkril vzrok potresov – krive so ženske, ki se ne vedejo primerno.

''Tiste ženske, ki se ne oblačijo primerno, zavajajo mlade moške, kvarijo njihovo čistost in širijo prešuštvo v družbi. Vse to vodi k večjemu številu potresov,'' je prepričan iranski klerik Kazem Sedighi.

Zakon od žensk v Iranu zahteva, da so pokrite od nog do glave, vendar pa številne, predvsem mlajše ženske, tega ne upoštevajo več dosledno. ''Kako se lahko izognemo temu, da nas pokopljejo ruševine? Ni druge rešitve, kot da se zatečemo k veri in sprejmemo moralna načela,'' je še dejal Sedighi.

Ahmadinedžadova napoved katastrofe

Pojasnila iranskega klerika so prišla dva tedna po napovedi iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinežada. Ta je prepričan, da bo Teheran v kratkem prizadel katastrofalen potres, zaradi česar bi se morala večina od 12 milijonov prebivalcev Teherana preseliti.

Ahmadinedžadova napoved pa le ni brez osnov. Celoten Iran leži na potresno ogroženem območju, še posebej pa je ogrožen ravno Teheran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.