Svet
14 ogledov

Križarka vzela najmanj 15 življenj

Križarka Costa Concordia Reuters
Na križarki Costa Concordia so našli še dve ženski trupli.

Reševalci so danes na Costa Concordii odkrili dve trupli, s čimer se je število žrtev povečalo na 15. Agencija Reuters je objavila le kratko sporočili o dveh novih truplih, CNN pa dodaja, da še vedno pogrešajo okoli 18 ljudi, AP govori o 17 pogrešanih. Kot je znano, je bilo na križarki 4.200 ljudi, nesreča pa se je zgodila natanko pred desetimi dnevi.

Trenutno se precej posvečajo načrtovanju črpanja nafte, s čimer bi preprečili novo katastrofo. Strokovnjaki so ves čas pripravljeni za primer, če bi morda prišlo do puščanja nafte, tako da bi lahko čim prej posredovali. S črpanjem naj bi začeli v naslednjih 24 urah.

Predstavniki italijanskih oblasti so konec tedna sporočili, da bi lahko bili na ladji tudi neprijavljeni potniki. Kontaktirali naj bi jih namreč sorodniki neke Madžarke, ki je ni bilo na seznamu potnikov, a se je domačim javila z ladje, potem pa zanjo niso več slišali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.