Svet
194 ogledov

Kruto zlorabljali sina, zdaj gresta v zapor do smrti

Zloraba otroka Žurnal24 main
Nyomi in Rachel Fee sta bili obsojeni na doživljenjsko zaporno kazen zaradi umora njunega dveinpolletnega sina.

Liam Fee je bil star dve leti in pol, ko je marca 2014 umrl zaradi poškodb, ki sta mu jih prizadejali njegova mati Rachel in njena partnerica Nyomi. Sodnik jima je izrekel doživljenjsko kazen. Rachel mora odsedeti 23 let in pol, preden lahko zaprosi za izpust, Nyomi pa 24 let, poroča BBC. 

Ženski sta sprva zanikali, da bi bili onidve krivi za njegovo smrt. Krivdo sta prevalili na enega od drugih dveh njunih sinov. Med preiskavo pa so policisti odkrili, da sta ženski na internetu iskali odgovore na vprašanja kot so, ali lahko umreš zaradi zlomljenega kolka in ali sta lahko soprogi skupaj v zaporu. 

Sina zapirali v kletko

Liam je umrl zaradi poškodb srca, ki so bile posledice hudih telesnih poškodb. Ob razglasitvi je sodnik predstavil izsledke obdukcije, ki so pokazali, da je deček dlje časa trpel zlorabo. Poudaril je, da ne ena ne druga nista pokazali nikakršnega obžalovanja za kruto vedenje in surovo ravnanje z dečkom. 

Spoznali so ju tudi za krivi surovega ravnanja z drugima dvema dečkoma. Enega od njiju sta zapirali v doma narejeno kletko, drugega pa golega privezali na stol v sobi, kjer ni bilo svetlobe, bilo pa je polno podgan in kač. 

Odvetnika obeh žensk sta dejala, da ženski sprejemata krivdo za zanemarjanje Liama, ne priznavata pa odgovornosti za umor. Ob razglasitvi sodbe sta le nemo strmeli predse in v popolni tišini so ju pospremili iz sodne dvorane. 

Komentarjev 7
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 11:45 07.julij 2016.

    Ne glede na primer, so istospolni starši vsekakor boljši od katoliških!

  • Janez_53 09:08 07.julij 2016.

    Ti bi hotel za vsakega drugačen zakon??? Kje si pa to že videl? ISTI ZAKON ZA VSE JE OSNOVA! Le višine kazni so določene različno glede na težo kaznivega dejanja. Problem je v tem, ker skorumpirano in nesposobno sodstvo ne ...prikaži več more parirati odvetnikom, ki so sposobni izkoriščati luknjasto zakonodajo v nedogled!

  • Janez_53 09:04 07.julij 2016.

    In ti bi kar na ENEM PRIMERU, ki se je zgodil v ZDA, zadevo posplošil??? Brihta!