Svet
47 ogledov

Letalo med kopalci na Rabu

Hidroavion Nel Pavletić/PIXSELL
Kopalce na obali Barbatskega kanala pri naselju Banjol na Rabu je okoli poldneva presenetil hidroplan, ki je zaradi gliserjev zašel v težave.

Letalo hrvaških registrskih oznak je po besedah Dinka Vodanovića, glavnega preiskovalca za letalske nesreče na Hrvaškem, povsem normalno opravil pot, za katero je imel dovoljenje agencije za civilno letalstvo, poroča Dnevnik.hr.

Že po pristanku v morju v primerni oddaljenosti od obale pa je pilot zašel v težave zaradi odprtih vrat pilotske kabine. V morju namreč za hidroletalo veljajo ista pravila kot za čolne. Očitno pa so bili vozniki gliserjev, ki so drveli mimo njega, premalo uvidevni, saj so valovi, ki so ob tem nastali, vdrli v kabino. Pilot je zato moral ustaviti motor, letalo pa je obstalo na gladini delno pod vodo, zato so mu morali do obale pomagati naključni plavalci. Tam pa je letalo takoj postala glavna atrakcija.

Pilot in kopilot, oba hrvaška državljana, v incidentu nista bila poškodovana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.