Svet
27990 ogledov

Medveda, ki je napadel sprehajalca, bodo odstrelili

Rjavi medved EPA
Medved do zdaj ni povzročal težav, a so se vseeno odločili za odstrel.

V pokrajini Trento je v nedeljo, 5. marca, medved napadel sprehajalca, ki se je s psom odpravil v gozd nad dolino Rabbi. 39-letni Alessandro Cicolini, brat župana občine Rabbi Lorenza Cicolinija, je povedal, da se mu je medved iz nenada približal in ga ugriznil v glavo in roko. Zaradi poškodb je tri dni prebil v bolnišnici, poroča Primorski dnevnik. 

Oblasti so se odločile, da bodo 18-letnega slovenskega medveda, ki so ga poimenovali MJ5, odstrelili. Odločitev za odstrel utemeljujejo prav z omenjenim napadom na človeka. Predstavniki ustanove za zaščito živali Enpa menijo, da gre za nesprejemljivo odločitev. 

Medvedm MJ5 je potomec medvedov Maje in Jožeta. Z njima se je začelo preseljevanje slovenskih medvedov za poselitev alpskega območja v sklopu projekta Life Ursu. V pokrajini Trentino je bival od leta 2006. Največ se je zadrževal na zahodnem Trentinskem in v pokrajini Bocen, še navaja omenjeni časnik. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 17
  • jezero 08:41 18.marec 2023.

    Gozd je od medvedov in volkov! Isto ovce! Kaj dela pes v gozdu? Moti mirno življenje medvedov in volkov! Medvedi pogrizejo še premalo županovih bratov! Red mora biti! Zaželjeno pa je, da se v gozdu pasejo mesne pasme ovc! Pika.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:06 16.marec 2023.

    Ne razumem zakaj je treba odstraniti žival. Človek krči njegov naravni prostor, in ne obratno. Če bi po našem vrtom skakal tujec bi tudi želela zaščititi svoj dom. Na vem zakaj ljudje mislimo, da si lahko lastimo planet Zemlja.

  • Pišmevuh 17:01 15.marec 2023.

    Medveda bojo odstrelili iz pietete do Zelenskega. Simbolika pač.