Svet
69 ogledov

Mehičani v strahu

Odile EPA
Neurje Odile, ki se približuje tihomorski obali Mehike, je danes preraslo v orkan četrte stopnje in s seboj prineslo silovito deževje. Oblasti so opozorile na nevarnost poplav in zemeljskih plazov na priobalnih predelih.

Orkan četrte stopnje na petstopenjski lestvici za razvrščanje moči orkanov lahko povzroči škodo katastrofalnih razsežnosti.

Središče orkana, ki ga spremlja veter s hitrostjo 217 kilometrov na uro, je bilo 315 kilometrov zahodno od pristanišča Manzanillo, ki velja za najprometnejše pristanišče v državi.

Orkan je najbolj prizadel polotok Baja California, kjer pričakujejo večje količine dežja, je sporočil ameriški center za orkane (NHC). Dež bi lahko povzročil poplave in zemeljske plazove.

Odile bi se lahko po podatkih centra še dodatno okrepil, preden bo drevi in v ponedeljek dosegel in prešel južni del polotoka Baja California Sur.

Nad Atlantskim oceanom se medtem krepi tropska nevihta Edouard, ki bi se lahko še danes spremenila v orkan. Mehiko je v začetku meseca prizadel orkan Norbert, ki je povzročil poplave v številnih mestih, okoli 7000 ljudi pa je moralo zapustiti domove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.