Svet
7234 ogledov

Melania z roza obleko razjezila Američane

Melania Trump
1/3
Kaj je tokrat razlog?

Prva dama ZDA Melania Trump je v Generalni skupščini Združenih narodov govorila o zaščiti otrok pred nasiljem, a pozornost Američanov ni vzbudila le z govorom, temveč tudi z obleko. 

Med drugim je dejala, da noben otrok na svetu ne bi smel biti lačen, prestrašen, teroriziran, zlorabljen in brez pomoči, ampak deležen "empatije, ljubezni, skrbi in vodenja, kar mu najlažje pokažemo z lastnim  zgledom. 

Melania Trump Uboga Melania Svet Najbolj neprijeten video Donalda in Melanie doslej

Američane je vznemirilo dejstvo, da je med govorom, polnih plemenitih besed, nosila roza obleko, ki stane 2959 ameriških dolarjev.

"Melania Trump v več tisoč dolarjev vredni dizajnerski obleki Delpozo govori o tem, da niti en otrok ne bi smel biti lačen," je eden od ogorčenih komentarjev, ki jih je bila prva ameriška dama deležna na socialnih omrežjih. 

Nekateri so opozorili, da je Melania v svojem govoru skritizirala prav svojega soproga, ki na socialnih omrežjih pogosto uporablja sovražni govor.  

V govoru je starševstvo označila za plemenit poklic in zatrdila, da v življenju ni imela pomembnejše in prijetnejše vloge, kot je mama sinu Barronu. 

donald, melania trump Nova veleposlanica Slovenija Melania Trump dobila košarico

Po njenih besedah so otroci tisti, ki najbolj trpijo zaradi izzivov sodobne družbe, pa naj si bo to odvisnost od mamil, nasilje, revščina, bolezni, trgovina z ljudmi, nepismenost ali lakota. Staršem je pozvala, naj otroke učijo in vodijo z lastnim primerom, da bodo dobri upravitelji sveta, ki ga nasledijo.

"Ne smemo pozabiti, da opazujejo in poslušajo. Zaradi tega ne smemo nikoli zamuditi priložnosti za nauke življenjske etike," je dejala in poudarila, da je to odgovornost odraslih. Sama je zatrdila, da živi po načelu iz Svetega pisma, ki pravi, da ne stori drugemu tisto, kar ne želiš, da bi drug storil tebi.

Melania Trump Zagreb Svet Hrvati pokleknili zaradi groženj Melanie

Trumpovi kritiki so nemudoma sprožili ofenzivo na družabnih medijih, naj tak lep govor prebere svojemu soprogu, ki je trenutno v svetu najbolj znan nasilnež na spletu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • partizanka 20:17 22.september 2017.

    narobe je bilo tudi ker je eno obleko oblekla dvakrat

  • mp5 19:37 22.september 2017.

    Če bi nosila obleko za 100 dolarjev bi pa spet sikali, da so jo naredili otroci v suženjskih pogojih.