Svet
13 ogledov

Mercedes ukinja Maybach

Maybach EPA
Superluksuzna znamka Maybach se bo deset let po oživitvi poslovila. Po besedah šefa Mercedesa, ki ima znamko v lasti, jo bo nadomestila serija S.

Znamko Maybach je Mercedes uvedel kot uspešnega konkurenta znamkam Rolls Royce in Bentley, ki sta ju konec devetdesetih let prejšnjega stoletja kupila BMW in Volkswagen. Z Maybachom je Mercedes oživil znamko, ki je bila sicer ukinjena pred sedemdesetimi leti.

Mercedes je v znamko vložil več kot milijardo evrov in pričakoval, da bo letno prodal tisoč teh vozil po ceni okoli 300 tisoč evrov, poroča BBC. Letno pa so jih prodali le okoli 200.

CNN poroča, da so lani sicer prodali le 157 vozil znamke Maybach, medtem ko je BMW-ju uspelo po podobnih cenah prodati kar 2.711 vozil znamke Rolls Royce.

Po opustitvi znamke pa se Mercedes ne bo umaknil iz superluksuznega razreda, saj bo svoj luksuzni razred S leta 2013, ko pride nova generacija, razširil iz treh na šest modelov, še poroča CNN.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.