Svet
19 ogledov

Mini krila v nemilosti

Se bodo morale Italijanke v mestu Castellammare di Stabia odpovedati razkazovanj Žurnal24 main
Za sprehod po italijanskem mestu Castellammare di Stabia mini krilo ne bo prava izbira. Tamkajšnji župan bi vas najraje kaznoval.

Župan tega italijanskega mesta Lugi Bobbio je mestnemu svetu predlagal, naj kar prepovejo oblačila, ki razkrivajo preveč – med njimi so tudi mini krila in kratke džins hlače. Prepričan je, da bodo take omejitve omogočile lažje sobivanje, z njimi pa želi prevzgojiti tiste, ki so "neotesani, nemirni ali pa se preprosto ne znajo obnašati".

Hkrati bodo mestni svetniki odločali tudi o prepovedi sončenja, igranja nogometa na javnih površinah in bogokletju.

Konec nadlegovanja?
Prekrškarjem bi napisali od 25 do 500 evrov kazni. "Mislim, da je to pravilna odločitev. Je tudi način boja proti naraščajočemu spolnemu nadlegovanju," mnenje posvetnih oblasti podpira župnik v mestu Castellammare di Stabia Paulo Cecere.

Mestne oblasti v Italiji lahko take zakone sprejmejo po tem, ko je premier Silvio Berlusconi na lokalne oblasti prenesel večja pooblastila, s katerimi naj bi se borili proti zločinom in konfliktnemu protisocialnemu obnašanju. V nekaterih drugih krajih so prepovedali poljubljanje v avtomobilu, hranjenje prostoživečih mačk in uporabo kosilnice ob koncih tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.